1. Blog
  2. Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV
  1. Blog
  2. Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV

Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV

Webshop 18 januari 2018 Leestijd 5 minuten

Je bent van plan je eigen webshop te beginnen, maar waar moet je aan denken bij het starten van een webwinkel. De e-commerce ontwikkelingen gaan zo snel en je wilt natuurlijk wel dat jouw webshop helemaal up-to-date is en aan de laatste eisen voldoet. Wil je weten wat de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van webshops zijn? Bezoek dan de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

Webwinkel Vakdagen voor de beginnende webwinkel

Op woensdag 24 en donderdag 25 januari 2018 worden voor de twaalfde keer de Webwinkel Vakdagen (WWV) georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. De WWV is een grote e-commerce vakbeurs waar specialisten uit binnen- en buitenland komen om je bij te praten over trends op het gebied van e-commerce. Naast specialisten zijn er ook exposanten en diverse thema’s rondom e-commerce die worden besproken. 
Wil jij een eigen webwinkel beginnen of wil jij groeien met je eigen webshop? Dan is dit het evenement waar je naartoe moet. En het is ook nog helemaal gratis. Speciaal voor iedereen die overweegt om een eigen webshop te beginnen, hebben wij een aantal interessante sprekers op een rijtje gezet.

Welke sprekers zijn interessant bij een webwinkel starten?

Beide dagen worden in twaalf zalen lezingen georganiseerd. In de grootste zaal staan diverse keynote speakers, zoals Pieter Zwart de CEO van Coolblue, Olivier van Duijn van Marktplaats, Huub Vermeulen van Bol.com en Joris Beckers van Picnic. In de overige elf zalen worden lezingen gegeven rondom diverse thema’s. Elke zaal heeft zijn eigen thema, zoals bijvoorbeeld Analytics of Customer Experience. Wij hebben per dag een selectie gemaakt van interessante lezingen.

Webwinkel Vakdagen gids voor woensdag:

Welke domeinnaam geef je jouw webshop?

Het bedenken van een unieke naam voor je eigen webwinkel is lastig, maar erg belangrijk. Jij wilt er natuurlijk uitgepikt worden tussen de grote concurrentie. Naast de naam moet je ook rekening houden met de domeinnaam. Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is de organisatie achter de .nl domeinen. Een unieke domeinnaam voor je webwinkel speelt een belangrijke rol bij het vermarkten van je webwinkel. Zo onthouden en herkennen klanten je webshop. Michiel Henneke vertelt in zijn presentatie onder andere hoe je een goede domeinnaam bedenkt en waar deze aan moet voldoen. Daarnaast komen de rechten die je als eigenaar van de domeinnaam hebt. 
De lezing van Michiel Henneke is op woensdag van 10.30 - 11.00 uur in lezingenzaal 1 en op donderdag van 11.15 - 11.45 uur in lezingenzaal 10.

Hoe verbeter je de mobiele conversies van je webshop?

Steeds meer gebruikers doen een aankoop via een smartphone. Bij het beginnen van een webwinkel is het belangrijk om rekening te houden met mobiele gebruikers. Is jouw webshop al voorzien van een mobiele app? Hoe krijg jij de mobiele versie van je webshop zo optimaal mogelijk en hoe overtuig jij je klanten om bij jou een aankoop te doen via hun smartphone. Jurjen Jongejan vertelt je welke rol consumentenpsychologie hierin speelt en hoe jij consumenten overtuigt een product bij jou aan te schaffen met enkel beeld en tekst op een smartphone. 
De lezing van Jurjen Jongejan vindt plaats op woensdag in lezingenzaal 1 van 12.00 - 12.30 uur.

Hoe beheer je de voorraad van je eigen webwinkel?

Het beheren van de voorraad van een webwinkel is een belangrijk punt als je met een webwinkel start. Consumenten die online een aankoop willen doen, verwachten steeds vaker dat een generiek product direct leverbaar is. Wanneer het product niet leverbaar is, zijn er vaak nog andere concurrenten die het product wel aanbieden. Hoe beheer jij de webwinkel voorraad beheren? Peter Bocken vertelt in zijn lezing over het voorraadbeheer van een webshop en gebruikt daarbij voorbeelden uit de praktijk. 
De lezing vindt plaats op woensdag van 14.45 - 15.15 uur in lezingenzaal 2.

Hoe zet je een omnichannel strategie voor je eigen webshop op?

Een omnichannel strategie is zeker bij webwinkels belangrijk. Nu je op het punt staat om een eigen webwinkel te beginnen is dit het moment om na te denken over de omnichannel klantervaring. Je wilt dat klanten via elk kanaal dezelfde klantervaring hebben. Laurens Spiele vertelt je in zijn presentatie over alle ins en outs over een omnichannel klantervaring. Hij vertelt je waar je begint met het vormgeven van een omnichannel ervaring. Ook als je niet meer in de startblokken met jouw webwinkel zit, is dit een interessante lezing.
De lezing van Laurens Spiele vindt plaats op woensdag in lezingenzaal 5 van 14.45 tot 15.15 uur.

Webwinkel Vakdagen gids voor donderdag:

Hoe maak je van je eigen webshop een ‘Connected store’?

Een ‘Connected store’ is de volgende stap na het ontwikkelen van een omnichannel strategie. Bij een ‘Connected store’ staat de klantbeleving centraal. Door zowel online als offline gegevens te verzamelen en te analyseren, ben je in staat om klanten een optimale klantbeleving te bieden. Thijs Schouten bespreekt het opzetten van een ‘Connected store’ vanuit het perspectief van consumenten, medewerkers en de retailer. De presentatie wordt ondersteunt met interessante voorbeelden uit de praktijk.
Thijs Schouten geeft zijn lezing op donderdag in zaal 3 van 11.15 - 11.45 uur.

Welke verzendmogelijkheden bied jij je klanten?

Nadat een klant een bestelling bij je webwinkel heeft geplaatst, is het aan jou de taak om het product te leveren. Personaliseer jij je pakketjes, doe je er een berichtje bij of stuur je alles gewoon op zonder verdere aandacht eraan te besteden? De ontvangstbeleving is namelijk ook een belangrijk punt van de klantervaring. De levering van een bestelling aan klanten is het eerste moment dat de klant het product in handen krijgt. Richard Klomp en Martijn Moerkerk vertellen je alles over de perfecte ontvangstbevestiging tijdens hun presentatie.
De lezing van Martijn Moerkerk vindt plaats op donderdag van 13.15 - 13.45 uur in lezingenzaal 5.

Hoe haal je als startende webwinkel alles uit Analytics?

Het beginnen van een webwinkel is slechts de eerste stap. Hoe krijg jij traffic naar je webshop en nog belangrijker hoe denk jij gevonden te worden tussen alle concurrenten? Jij wilt als eerste gevonden worden wanneer toekomstige klanten jouw opzoeken in de zoekmachines. Maar hoe krijg je traffic naar je webshop? De inzet van online marketing tools zoals Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) zijn hierbij onmisbare hulpmiddelen. Kees Beckeringh vertelt tijdens zijn lezing hoe je de data van deze online marketing tools kunt vertaling in een online marketing strategie.
De lezing vindt plaats op donderdag van 14.45 tot 15.15 uur in lezingenzaal 1.

Wat zijn de beste conversietips voor een beginnende webshop?

Je eigen webshop staat als een huis, maar de verkopen lopen nog niet zo hard. Hoe krijg jij nou veel conversies? Deze conversietips van Gert-Jan Ensink gaan jou verder helpen. Hij vertelt samen met online ondernemers hoe je klanten online kunt begeleiden en adviseren.
De lezing van Gert-Jan Ensink is op woensdag en donderdag in lezingenzaal 7 van 10.30 - 11.00 uur.

Inspiratie voor eigen webwinkel beginnen

Bovenstaande presentaties is slechts een kleine greep uit het scala van lezingen tijdens de Webwinkel Vakdagen. Bekijk het gehele programma voor alle lezingen en keynotes. Naast de presentaties is er ook een beursvloer met diverse exposanten waar je veel inspiratie kunt opdoen voor het beginnen van je eigen webwinkel. Heb jij na het bezoeken van de Webwinkel Vakdagen inspiratie opgedaan voor je eigen webwinkel? Wij geven je tips voor het starten van je eigen webshop.

Gerelateerde artikelen

19 mei 2017

Wat is de beste webshop software?

Webshop

Welke webshop software past het best bij jou? Ben je een winkelier en wil je je bereik vergroten, of ben je een ondernemer en wil je een interessante markt ingaan? Dan kan een webshop beginnen wel ee...

19 mei 2017

Het stappenplan: Hoe begin je een webshop

Webshop

Alles wat je moet weten bij het beginnen van je webshop Mensen gaan steeds massaler online shoppen. Hierdoor wordt het voor ondernemers steeds interessanter om ook online iets te beginnen. Een websho...

19 mei 2017

De e-commerce trends van 2017

Webshop trends

Weet jij de e-commerce trends van 2017 al? De markt van webshops groeit steeds sneller. Steeds meer consumenten ondervinden het gemak van online shoppen en maken hier gebruik van. Je hoeft niet de de...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products