wat-is-het-beste-boekhoudprogramma(1).png

Op deze manier kies je het beste boekhoudprogramma!

De boekhouding doen, elke ondernemer moet eraan geloven. Voor sommige is dit een makkie, maar anderen kunnen hier tegen opzien. Je kunt op verschillende manieren namelijk je boekhouding bijhouden. Dit kan je zelf doen met de gratis Excel-oplossing maar dit kan ook gaan met de betaalde totaaloplossing. Wat is nou het beste boekhoudprogramma voor jou zodat de boekhouding voor jou een eitje wordt? Het hangt af van de wensen van jou en je organisatie. Na het lezen van deze blog, ben je goed geïnformeerd en weet je hoe je de beste boekhoudsoftware kiest.

Welke manieren zijn er om je boekhouding te doen?

Er zijn verschillende manieren om je boekhouding te doen. Maar wat is nou het beste boekhoudpakket voor jou? Je zult daarin de keuze moeten maken of je en hoeveel tijd en geld je in je boekhouding wilt steken. Wil je het zelf doen met een gratis Excel-sheet of schaf je boekhoudsoftware aan zodat je boekhouding meer wordt geautomatiseerd?

beste-boekhoudprogramma-werken-in-excel
Met Excel kun je gratis boekhouden

Boekhouding doen in Excel

Ben je nog maar net begonnen en heb je nog niet al te veel klanten en facturen die je hoeft te sturen. Dan is Excel voor jou misschien wel de beste boekhoudoplossing. Zelf kun je met de templates die Excel aanbiedt balansen en jaarrekeningen opstellen. Een voordeel is dat Excel gratis is en nagenoeg op alle computers is geprogrammeerd. Dit betekent echter wel dat je een aantal formules dient te kennen en dat jij je moet verdiepen in de eisen die de Belastingdienst stelt aan de documenten die je moet inleveren wat betreft je boekhouding.

Boekhouding doen met een boekhoudprogramma

Je kunt ook je boekhouding doen met behulp van boekhoudsoftware. Een groot deel van je boekhouding wordt geautomatiseerd, echter betaal je hier wel abonnementskosten voor. Hiermee heb je nog steeds je boekhouding in eigen hand maar worden een heel aantal handelen voor je geautomatiseerd en ben je minder tijd kwijt.

beste-boekhoudprogramma-boekhoudsoftware
Met boekhoudsoftware automatiseer je jouw boekhouding

Boekhouding laten doen door boekhouder

Dan heb je tot slot nog de totaaloplossing. Hiermee neemt de software-aanbieder jouw boekhouding over. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Deze manier van boekhouden is wel het duurst, maar op deze manier hoef je je helemaal niet meer druk te maken om je boekhouding. Het enige wat je moet doen is je bonnetjes en facturen inleveren bij de boekhouders van de aanbieder van de totaaloplossing.

Wat doet boekhoudsoftware precies voor jou?

Hoe weet je nou wat het beste boekhoudprogramma voor jou is?. Er is namelijk een breed assortiment met boekhoudprogramma's. Allereerst kun je kiezen voor eenvoudige software. Hier betaal je relatief weinig voor, maar dan moet je nog wel zelf een aantal handelingen verrichten. Denk hierbij aan het maken van een balans, een BTW- overzicht en belastingaangiftes doen.

Hybride boekhouding, is dat dan de beste boekhoudsoftware voor jou?

Dan is er de hybride boekhouding. Wanneer je kiest voor hybride boekhoudsoftware, doe je zelf nog steeds de boekhouding. Echter zal een boekhouder met je meekijken en een laatste check doen op al jouw cijfers. Dit is handig wanneer je toch nog een beetje onzeker bent over de gegevens die zelf hebt ingevoerd. Op deze manier houd je wel de boekhouding in eigen hand maar heb je even een extra controle. Twijfel je dus toch een beetje over je boekhouding? Dan is de hybride oplossing misschien wel het beste boekhoudprogramma voor jou.

beste-boekhoudprogramma-mobiele-app
Met een boekhoud app kun je altijd jouw cijfers inzien

Boekhouding doen met een mobiele app

Ben je als ondernemer veel onderweg? Dan is er boekhoudsoftware met een mobiele app. Voor deze uitbreiding kun je kiezen wanneer je dus weinig uren op het kantoor zit en veel onderweg bent naar klanten of partners. Hiermee ben je in staat altijd en overal jouw boekhouding te doen op je mobiele telefoon of tablet.

Boekhoudpakket met e-facturatie

Wil je toch meer automatiseren en heb je te veel facturen waardoor je het overzicht verliest? Dan is misschien boekhoudsoftware met e-factureren de beste oplossing voor jou. E-factureren geeft je de mogelijkheid om gestructureerd digitaal facturen te sturen. Het facturatieproces wordt versneld en vergemakkelijkt omdat het automatisch gaat. Ook is het gemakkelijk om de e-factuur in verschillende systemen te verwerken omdat dit allemaal digitaal en automatisch gaat. Tip: let er wel op dat jouw beste boekhoudprogramma UBL-Ready is.

beste-boekhoudprogramma-e-facturatie
Boekhoudsoftware met e-facturatie automatiseert jouw factuurverwerking

Is dit dan de beste boekhoudsoftware voor jou? De totaaloplossing

Heb je helemaal geen zin en tijd om je boekhouding te doen? Dan is er de totaaloplossing. Deze oplossing is maandelijks wel het duurst, maar je hoeft met dit boekhoudpakket niets meer te doen dan alleen je bonnetjes en facturen op te sturen naar de software-aanbieder. Zij hebben boekhouders in dienst die de boekhouding van je overnemen. Op deze manier word jij ontzorgt en heb je meer tijd om je te storten op jouw onderneming.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor jou?

Ben je er al uit wat je gaat kiezen? Welke boekhoudsoftware is de beste keuze voor jou? Welk boekhoudpakket past het beste bij jouw onderneming en werkwijze? Vaak bieden softwareleveranciers een gratis proefperiode aan van de software. Op deze manier kun je ervaren of de boekhoudsoftware bij jou past. Kies voor het beste boekhoudprogramma dat past bij jou werkwijze, en niks kan er meer fout gaan!

Populaire software

Rating:
Reviews: 82
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: 567
Facturatie

Appwatching Community

Meer weten of mee praten over dit onderwerp? word gratis lid van de Appwatching community

Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creëert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products