1. Blog
  2. Factuurprogramma koppelen? Alles over facturatie en boekhouding koppelen
  1. Blog
  2. Factuurprogramma koppelen? Alles over facturatie en boekhouding koppelen

Factuurprogramma en boekhoudsoftware koppelen

Boekhouding 11 augustus 2014 Leestijd 5 minuten

Een factuur maken en de factuur sturen is een belangrijk onderdeel van je onderneming. Of je nou enkele of vele facturen per maand verstuurt: een passend factuurprogramma scheelt je veel tijd en dus geld. Deze manier van factureren kan voor kleine ondernemingen een prima oplossing zijn. In Nederland zijn er verschillende online factuurprogramma's beschikbaar. De facturatiesoftware helpt je bij facturen maken, betalingsherinneringen opstellen en o.a. debiteurenbeheer. Zo weet je altijd welke facturen je hebt verstuurd en van welke klanten je nog geld krijgt. Een factuurprogramma helpt je ook sneller en foutloos te factureren, wat veel tijd bespaart. Gelukkig hoeft een factuurprogramma tegenwoordig helemaal niet duur meer te zijn.

In dit blogartikel leggen we uit welke mogelijkheden een factuurprogramma je biedt, welke voordelen de koppeling van een factuurprogramma met je boekhoudpakket heeft en laten we je kennismaken met een aantal factuurprogramma's die je gratis kunt uitproberen. Zo bepaal je zelf welk pakket het beste bij jou en jouw onderneming past.

Waarom je boekhoudpakket koppelen aan een factuurprogramma?

Waarom zou je een factuurprogramma aanschaffen als je al een boekhoudpakket hebt? Het antwoord op die vraag is eenvoudig. Je boekhoudsoftware is geënt op boekhouden. En hoewel de meeste boekhoudpakketten je de mogelijkheid bieden om facturen in te boeken, zijn de programma’s hier niet op ingericht. Factuurprogramma’s zijn dit wel. De mogelijkheden die je hierin hebt zijn daarom vaak uitgebreider. Dat is handig, wanneer je veel facturen verstuurt. In een factuurprogramma kun je facturen bijvoorbeeld beter opmaken in je eigen huisstijl, makkelijk periodieke facturering instellen en rekeningen automatisch per post laten verzenden. Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden die een factuurprogramma je biedt. Lees hieronder welke voordelen een online factuurprogramma je nog meer biedt. Of kijk meteen op onze website factuurprogramma om alle facturatiesoftware te vergelijken.

Mogelijkheden van een factuurprogramma

Online factureren

Veel factuurprogramma’s werken tegenwoordig online. Online factureren heeft vele voordelen. Niet alleen kun je altijd en overal je gegevens inzien, ook hoef je geen zware programma’s te installeren, betaal je in de meeste gevallen geen groot aanschafbedrag en heb je alleen een tablet of pc met internetverbinding nodig. Zo kun je dus meteen beginnen met factureren.

Facturen versturen in huisstijl

Wil je dat je facturen herkenbaar zijn? Dan kies je voor een factuurprogramma dat je de mogelijkheid biedt om je facturen op te maken in je eigen huisstijl. Op die manier is je factuur een extra manier om je visitekaartje af te geven. Wil je een standaard factuur? Gebruik dan onze facturatie tool.

(Automatisch) facturen en herinneringen verzenden

Als je veel facturen verstuurt is het gemakkelijk om de mogelijkheid te hebben om automatisch facturen en herinneringen te versturen. Zo hoef je niet zelf bij te houden welke klanten al betaald hebben en welke niet. Dit verkleint het risico op wanbetaling en zorgt voor een duidelijk systeem in je facturatie. Zo weet ook de klant altijd waar deze aan toe is.

Offertes maken

Vaak stel je een offerte op, voordat je aan een opdracht begint. De meeste factuurprogramma’s bieden je de mogelijkheid om ook offertes op te stellen. En doordat je deze vervolgens vaak eenvoudig kunt omzetten in een factuur, creëer je niet alleen eenheid in de opmaak van je documenten, maar voorkom je ook fouten door handmatig invoeren van gegevens. Wil je het hele proces automatiseren? Kies dan voor een factuurprogramma waarin offertes direct online geaccepteerd kunnen worden door de klant.

Inkoopfacturen inboeken

Naast het inboeken van verkoopfacturen, biedt de meeste facturatie software je de mogelijkheid om ook inkoopfacturen in te boeken. Zo creëer je overzicht in je administratie en verwerk je alle facturen op één centrale plek. Inkomende en uitkomende bedragen zijn verzameld en snel te overzien.

Koppelingen met andere software

Vaak kun je je factuurprogramma niet alleen koppelen met je boekhoudpakket, maar bijvoorbeeld ook met webshopsoftware, een ERP pakket of urenregistratie software. Zo heb je altijd een actueel overzicht van de financiële status van je onderneming. Ook kun je van gewerkte uren direct een digitale factuur en de betaling verwerken in je boekhoudpakket. Door koppeling van de verschillende software pakketten verklein je de kans op fouten door handmatige overname van gegevens en minimaliseer je de tijd die je kwijt bent aan je administratie, doordat je alles maar één keer hoeft in te voeren. Welke koppelingen precies mogelijk zijn verschilt per factuurprogramma. Maar zelfs wanneer er geen standaard koppeling bestaat met je boekhoudsoftware, kan deze in sommige gevallen nog worden gemaakt via een API.

Koppeling met de bank of KvK

Verschillende online factuurprogramma's bieden je, net als boekhoudpakketten, de mogelijkheid om een koppeling met de bank of Kamer van Koophandel te maken. Koppeling met de KvK is handig, want het systeem kan dan gegevens uitlezen uit het databestand, zodat je niet meer zelf contact- en bedrijfsgegevens in te voeren. Koppel je je factuurprogramma aan de bank? Dan werkt het systeem automatisch bij welke bedragen al zijn voldaan en weet je dus altijd welke facturen er nog open staan.

 

Wil je ook je boekhouding koppelen aan je factuurprogramma? Bekijk dan deze pakketten

Gerelateerde artikelen

17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

14 januari 2019

5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

tijd besparen Boekhouding

Als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Het kan veel sneller. Lees in deze blog hoe.

2 januari 2019

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

Boekhouding

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op weg helpen met je boekhouding en de aangifte inkomstenbelasting.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products