voordelen-van-klantenservice(3).png

De voordelen van klantenservice en wat je ermee kunt!

Ken jij dat moment dat je vragen en opmerkingen krijgt van klanten via e-mail, Twitter, Facebook, Linkedin, SMS en Whatsapp? Bovendien word je ook nog persoonlijk aangesproken en gebeld met nog meer vragen. Zoveel vragen en opmerkingen, hoe ga je dit verwerken? Goede helpdesk software met alle voordelen is de oplossing. Gestroomlijnde communicatie met je klanten is onmisbaar om klanten goed te woord te kunnen staan. De mogelijkheid bestaat tegenwoordig om een online klantenservice aan te bieden.

Wil jij ook software aanschaffen voor jouw bedrijf? Wat houdt klantenservice software precies in en waarom is klantenservice belangrijk? Wat zijn de voordelen van klantenservice? Hoe kun je de klantenservice verbeteren? In deze blog worden alle vragen beantwoord en worden alle voordelen van online klantenservice besproken.

Waarom is klantenservice belangrijk?

Om je bedrijf optimaal te laten werken, is het belangrijk de belangen van je klanten voorop te zetten. Klantenservice is de dienst die je verleent om vragen en onzekerheden te beantwoorden en weg te nemen bij je klanten, ook wel service management genoemd. Dit kan door middel van een bemande balie in jouw bedrijf. Zo kunnen klanten op locatie komen en hun vragen stellen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden en voordelen op het gebied van klantenservice.

Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om nog gemakkelijker door middel van klantenservice software je klanten te woord te staan. Dit maakt het mogelijk een centrale plek te ontwikkelen, vaak op je website, waar klantvragen vanuit alle kanalen bijeenkomen en gemakkelijk worden beantwoord.

Wat kan ik met online klantenservice en hoe kun je de klantenservice verbeteren?

Er zijn verschillende klantenservice software, met uiteenlopende functiemogelijkheden. De voornaamste functie is het leveren van online informatie. Het handige is dat meerdere kanalen worden gebundeld en dat je verschillende informatiestromen gestructureerd kunt beantwoorden. De meeste softwarepakketten hebben een geïntegreerde helpdesk, ook wel helpdesk software, met het grote voordeel dat klanten 24/7 hun vragen kunnen stellen.

Daarnaast zijn er pakketten die vragen en opmerkingen automatisch verdelen in verschillende onderwerpen. Ook kun je zelfs kiezen voor een functie die automatisch informatie verstuurt naar klanten. Doordat het online is, is het dus mogelijk als ondernemer om op elk moment van de dag deze gegevens in te zien en klanten te antwoorden. Dit resulteert in snelle reacties en sneller opgeloste zorgen.

Wat zijn de voordelen van online klantenservice?

Deze klantenservice software heeft als grootste voordeel dat het de verschillende communicatiekanalen bundelt. E-mailberichten, tweets, Facebook-berichten en appjes zijn nu allemaal op een centrale plek bijeengebracht. Dit maakt het makkelijker om alle berichten te overzien en te beantwoorden. Er zullen geen vragen en opmerkingen onbeantwoord blijven. Maar helpdesk software heeft nog meer voordelen.

Klanten zullen namelijk online sneller van zich laten horen wanneer er klachten of opmerkingen zijn. Hierdoor blijft de communicatie levendig met je klanten. Tot slot slaat deze software veel data op, zodat je een goed beeld hebt van je klantenbestand. Nu je antwoord hebt op de vragen ‘waarom is klantenservice belangrijk’ en ‘hoe kan ik klantenservice verbeteren’, heb je waarschijnlijk een beter beeld gekregen van helpdesk software. Ook nu je alle voordelen van klantenservice weet, is het tijd om aan de slag te gaan.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products