voordelen-van-klantenservice(3).png

De voordelen van klantenservice en wat je ermee kunt!

Ken jij dat moment dat je vragen en opmerkingen krijgt van klanten via e-mail, Twitter, Facebook, Linkedin, SMS en Whatsapp? Bovendien word je ook nog persoonlijk aangesproken en gebeld met nog meer vragen. Zoveel vragen en opmerkingen, hoe ga je dit verwerken? Goede helpdesk software met alle voordelen is de oplossing. Gestroomlijnde communicatie met je klanten is onmisbaar om klanten goed te woord te kunnen staan. De mogelijkheid bestaat tegenwoordig om een online klantenservice aan te bieden.

Wil jij ook software aanschaffen voor jouw bedrijf? Wat houdt klantenservice software precies in en waarom is klantenservice belangrijk? Wat zijn de voordelen van klantenservice? Hoe kun je de klantenservice verbeteren? In deze blog worden alle vragen beantwoord en worden alle voordelen van online klantenservice besproken.

Waarom is klantenservice belangrijk?

Om je bedrijf optimaal te laten werken, is het belangrijk de belangen van je klanten voorop te zetten. Klantenservice is de dienst die je verleent om vragen en onzekerheden te beantwoorden en weg te nemen bij je klanten, ook wel service management genoemd. Dit kan door middel van een bemande balie in jouw bedrijf. Zo kunnen klanten op locatie komen en hun vragen stellen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden en voordelen op het gebied van klantenservice.

Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om nog gemakkelijker door middel van klantenservice software je klanten te woord te staan. Dit maakt het mogelijk een centrale plek te ontwikkelen, vaak op je website, waar klantvragen vanuit alle kanalen bijeenkomen en gemakkelijk worden beantwoord.

Wat kan ik met online klantenservice en hoe kun je de klantenservice verbeteren?

Er zijn verschillende klantenservice software, met uiteenlopende functiemogelijkheden. De voornaamste functie is het leveren van online informatie. Het handige is dat meerdere kanalen worden gebundeld en dat je verschillende informatiestromen gestructureerd kunt beantwoorden. De meeste softwarepakketten hebben een geïntegreerde helpdesk, ook wel helpdesk software, met het grote voordeel dat klanten 24/7 hun vragen kunnen stellen.

Daarnaast zijn er pakketten die vragen en opmerkingen automatisch verdelen in verschillende onderwerpen. Ook kun je zelfs kiezen voor een functie die automatisch informatie verstuurt naar klanten. Doordat het online is, is het dus mogelijk als ondernemer om op elk moment van de dag deze gegevens in te zien en klanten te antwoorden. Dit resulteert in snelle reacties en sneller opgeloste zorgen.

Wat zijn de voordelen van online klantenservice?

Deze klantenservice software heeft als grootste voordeel dat het de verschillende communicatiekanalen bundelt. E-mailberichten, tweets, Facebook-berichten en appjes zijn nu allemaal op een centrale plek bijeengebracht. Dit maakt het makkelijker om alle berichten te overzien en te beantwoorden. Er zullen geen vragen en opmerkingen onbeantwoord blijven. Maar helpdesk software heeft nog meer voordelen.

Klanten zullen namelijk online sneller van zich laten horen wanneer er klachten of opmerkingen zijn. Hierdoor blijft de communicatie levendig met je klanten. Tot slot slaat deze software veel data op, zodat je een goed beeld hebt van je klantenbestand. Nu je antwoord hebt op de vragen ‘waarom is klantenservice belangrijk’ en ‘hoe kan ik klantenservice verbeteren’, heb je waarschijnlijk een beter beeld gekregen van helpdesk software. Ook nu je alle voordelen van klantenservice weet, is het tijd om aan de slag te gaan.

Populaire software

Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Arjan Nieuwbeerta heeft een passie voor efficiënt werken door automatisering en digitalisering van processen. Verder gek van online marketing en voetbal. Vragen of opmerkingen over zijn blogs? Mail naar arjan@appwiki.nl!

Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Products