1. Blog
 2. Waarom is klantenservice belangrijk?

Alle voordelen van een goede klantenservice

Ken jij dat moment dat je vragen en opmerkingen krijgt van klanten via e-mail, Twitter, Facebook, Linkedin, SMS en Whatsapp? Bovendien word je ook nog persoonlijk aangesproken en gebeld met nog meer vragen. Zoveel vragen en opmerkingen, hoe ga je dit verwerken? Goede helpdesk software met alle voordelen is de oplossing. Gestroomlijnde communicatie met je klanten is onmisbaar om klanten goed te woord te kunnen staan. De mogelijkheid bestaat tegenwoordig om een online klantenservice aan te bieden.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  Wil jij ook software aanschaffen voor jouw bedrijf? Wat houdt klantenservice software precies in en waarom is klantenservice belangrijk? Wat zijn de voordelen van klantenservice? Hoe kun je de klantenservice verbeteren? In deze blog worden alle vragen beantwoord en worden alle voordelen van online klantenservice besproken.

  Waarom is klantenservice belangrijk?

  Om je bedrijf optimaal te laten werken, is het belangrijk de belangen van je klanten voorop te zetten. Klantenservice is de dienst die je verleent om vragen en onzekerheden te beantwoorden en weg te nemen bij je klanten, ook wel service management genoemd. Dit kan door middel van een bemande balie in jouw bedrijf. Zo kunnen klanten op locatie komen en hun vragen stellen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden en voordelen op het gebied van klantenservice.

  Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om nog gemakkelijker door middel van klantenservice software je klanten te woord te staan. Dit maakt het mogelijk een centrale plek te ontwikkelen, vaak op je website, waar klantvragen vanuit alle kanalen bijeenkomen en gemakkelijk worden beantwoord.

  Wat kan ik met online klantenservice en hoe kun je de klantenservice verbeteren?

  Er zijn verschillende klantenservice software, met uiteenlopende functiemogelijkheden. De voornaamste functie is het leveren van online informatie. Het handige is dat meerdere kanalen worden gebundeld en dat je verschillende informatiestromen gestructureerd kunt beantwoorden. De meeste softwarepakketten hebben een geïntegreerde helpdesk, ook wel helpdesk software, met het grote voordeel dat klanten 24/7 hun vragen kunnen stellen.

  Daarnaast zijn er pakketten die vragen en opmerkingen automatisch verdelen in verschillende onderwerpen. Ook kun je zelfs kiezen voor een functie die automatisch informatie verstuurt naar klanten. Doordat het online is, is het dus mogelijk als ondernemer om op elk moment van de dag deze gegevens in te zien en klanten te antwoorden. Dit resulteert in snelle reacties en sneller opgeloste zorgen.

  Wat zijn de voordelen van online klantenservice?

  Deze klantenservice software heeft als grootste voordeel dat het de verschillende communicatiekanalen bundelt. E-mailberichten, tweets, Facebook-berichten en appjes zijn nu allemaal op een centrale plek bijeengebracht. Dit maakt het makkelijker om alle berichten te overzien en te beantwoorden. Er zullen geen vragen en opmerkingen onbeantwoord blijven. Maar helpdesk software heeft nog meer voordelen.

  Klanten zullen namelijk online sneller van zich laten horen wanneer er klachten of opmerkingen zijn. Hierdoor blijft de communicatie levendig met je klanten. Tot slot slaat deze software veel data op, zodat je een goed beeld hebt van je klantenbestand. Nu je antwoord hebt op de vragen ‘waarom is klantenservice belangrijk’ en ‘hoe kan ik klantenservice verbeteren’, heb je waarschijnlijk een beter beeld gekregen van helpdesk software. Ook nu je alle voordelen van klantenservice weet, is het tijd om aan de slag te gaan.

  Populaire software

  Gerelateerde artikelen

  15 februari 2021

  10 best practices. Plaats een chat op je website

  Helpdesk Chat Customer support Website

  Ontdek de 10 best practices van het gebruiken van chat op jouw website

  4 november 2020

  De voordelen van een ticketsysteem op een rijtje

  Helpdesk

  Alle voordelen van een ticketsysteem op een rij.

  22 oktober 2020

  Waarom chatbots belangrijk zijn voor CRM

  Helpdesk Chat Customer support

  Waarom zijn chatbots zo belangrijk voor jouw klantenbeheer? Ontdek het hier!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products