1. Blog
  2. Gegevens die verplicht op een webshop moeten staan?
  1. Blog
  2. Gegevens die verplicht op een webshop moeten staan?

Gegevens die verplicht op een webshop moeten staan

Webshop beginnen 23 december 2015 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Wanneer je een webshop hebt of een van plan bent een webshop te starten ben je verplicht om je aan verschillende regels te houden. Zo ook aan de regel dat bepaalde informatie verplicht getoond moet worden op je website. Echter ontstaan er vaak misverstanden over welke informatie verplicht getoond moet worden. Juist hierom hebben wij een lijstje voor jou gemaakt met de gegevens die verplicht op je webshop moeten staan.

Algemene gegevens

Allereerst is het van belang dat de algemene gegevens van je onderneming vindbaar zijn op je webshop. Deze algemene gegevens omvatten de bedrijfsnaam, het adres, telefoonnummer, e-mailadres, je KVK nummer en een BTW nummer. Deze gegevens kan je bijvoorbeeld op de pagina met contactgegevens zetten.

Kenmerken van de producten

De producten die je in je webshop verkoopt moeten duidelijk omschreven zijn. Denk hierbij aan het typenummer, een omschrijving of de kleur van de producten.

Prijzen inclusief BTW

Je bent verplicht om aan consumenten de prijzen inclusief BTW te tonen. Het is het meest duidelijk wanneer er bij de prijs of in het winkelmandje 'Incl. BTW' staat.

Informatie over de betaling en levering

De verzendkosten dien je ook te vermelden op de webshop. Daarnaast moet de wijze van betaling en de aflevering van de producten op de webshop staan.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar en ook verplicht om op je webshop te hebben staan. Met de algemene voorwaarden dek je niet alleen jezelf in, ook de klant kan in de algemene voorwaarden zijn rechten vinden.

Bedenktijd

Je klant beschikt over minimaal 7 dagen bedenktijd, dit is bij wet vastgelegd. De bedenktijd die de klant via jouw webshop krijgt moet ook vindbaar zijn op je webshop. Veel webshopeigenaren plaatsen deze informatie in de algemene voorwaarden of de informatie over betaling en verzending.

Wij wensen je veel succes met het opzetten van je webshop! Via onze handige vergelijker en de filters aan de linkerkant van de pagina's op onze website kan je de beste webshop software voor jouw webshop vinden.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

17 juni 2018

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnen

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

4 augustus 2016

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnen

Alles wat je wilt weten over het beginnen van een webshop De laatste jaren zijn steeds meer mensen vaker online aankopen gaan doen. Het aantal webshops is dan ook enorm gestegen. Vaak wordt gezegd ...

23 december 2015

Hoeveel procent btw moet ik heffen in mijn webshop?

Administratie Webshop beginnen

Welke btw-tarieven moet ik hanteren in mijn webshop? Wanneer je een webshop beheert ben je in de meeste gevallen bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als een onderneming. Zoals je wellicht al wee...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products