Verplichte gegevens webshop

Gegevens die verplicht op een webshop moeten staan

Wanneer je een webshop hebt of een van plan bent een webshop te starten ben je verplicht om je aan verschillende regels te houden. Zo ook aan de regel dat bepaalde informatie verplicht getoond moet worden op je website. Echter ontstaan er vaak misverstanden over welke informatie verplicht getoond moet worden. Juist hierom hebben wij een lijstje voor jou gemaakt met de gegevens die verplicht op je webshop moeten staan.

Algemene gegevens

Allereerst is het van belang dat de algemene gegevens van je onderneming vindbaar zijn op je webshop. Deze algemene gegevens omvatten de bedrijfsnaam, het adres, telefoonnummer, e-mailadres, je KVK nummer en een BTW nummer. Deze gegevens kan je bijvoorbeeld op de pagina met contactgegevens zetten.

Kenmerken van de producten

De producten die je in je webshop verkoopt moeten duidelijk omschreven zijn. Denk hierbij aan het typenummer, een omschrijving of de kleur van de producten.

Prijzen inclusief BTW

Je bent verplicht om aan consumenten de prijzen inclusief BTW te tonen. Het is het meest duidelijk wanneer er bij de prijs of in het winkelmandje 'Incl. BTW' staat.

Informatie over de betaling en levering

De verzendkosten dien je ook te vermelden op de webshop. Daarnaast moet de wijze van betaling en de aflevering van de producten op de webshop staan.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar en ook verplicht om op je webshop te hebben staan. Met de algemene voorwaarden dek je niet alleen jezelf in, ook de klant kan in de algemene voorwaarden zijn rechten vinden.

Bedenktijd

Je klant beschikt over minimaal 7 dagen bedenktijd, dit is bij wet vastgelegd. De bedenktijd die de klant via jouw webshop krijgt moet ook vindbaar zijn op je webshop. Veel webshopeigenaren plaatsen deze informatie in de algemene voorwaarden of de informatie over betaling en verzending.

Wij wensen je veel succes met het opzetten van je webshop! Via onze handige vergelijker en de filters aan de linkerkant van de pagina's op onze website kan je de beste webshop software voor jouw webshop vinden.

Populaire software

Rating:
Reviews: 201
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Facturen maken: er is tijd te winnen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP’er niet aan: de...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products