Verplichte gegevens webshop

Gegevens die verplicht op een webshop moeten staan

Wanneer je een webshop hebt of een van plan bent een webshop te starten ben je verplicht om je aan verschillende regels te houden. Zo ook aan de regel dat bepaalde informatie verplicht getoond moet worden op je website. Echter ontstaan er vaak misverstanden over welke informatie verplicht getoond moet worden. Juist hierom hebben wij een lijstje voor jou gemaakt met de gegevens die verplicht op je webshop moeten staan.

Algemene gegevens

Allereerst is het van belang dat de algemene gegevens van je onderneming vindbaar zijn op je webshop. Deze algemene gegevens omvatten de bedrijfsnaam, het adres, telefoonnummer, e-mailadres, je KVK nummer en een BTW nummer. Deze gegevens kan je bijvoorbeeld op de pagina met contactgegevens zetten.

Kenmerken van de producten

De producten die je in je webshop verkoopt moeten duidelijk omschreven zijn. Denk hierbij aan het typenummer, een omschrijving of de kleur van de producten.

Prijzen inclusief BTW

Je bent verplicht om aan consumenten de prijzen inclusief BTW te tonen. Het is het meest duidelijk wanneer er bij de prijs of in het winkelmandje 'Incl. BTW' staat.

Informatie over de betaling en levering

De verzendkosten dien je ook te vermelden op de webshop. Daarnaast moet de wijze van betaling en de aflevering van de producten op de webshop staan.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar en ook verplicht om op je webshop te hebben staan. Met de algemene voorwaarden dek je niet alleen jezelf in, ook de klant kan in de algemene voorwaarden zijn rechten vinden.

Bedenktijd

Je klant beschikt over minimaal 7 dagen bedenktijd, dit is bij wet vastgelegd. De bedenktijd die de klant via jouw webshop krijgt moet ook vindbaar zijn op je webshop. Veel webshopeigenaren plaatsen deze informatie in de algemene voorwaarden of de informatie over betaling en verzending.

Wij wensen je veel succes met het opzetten van je webshop! Via onze handige vergelijker en de filters aan de linkerkant van de pagina's op onze website kan je de beste webshop software voor jouw webshop vinden.

Populaire software

Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products