1. Blog
  2. Sales halen uit je CRM systeem
  1. Blog
  2. Sales halen uit je CRM systeem

Sales halen uit je CRM systeem

Verkoop 14 maart 2016 Leestijd 5 minuten

Als je ergens in investeert is het belangrijk om je investering terug te verdienen. Dat is met adverteren het geval, maar ook met een CRM systeem. Een investering in een CRM systeem verdien je terug door het behalen van sales.

In dit artikel leggen we uit op welke manier je sales kunt halen uit je CRM systeem. Wanneer je CRM systeem goed geïntegreerd wordt, is de investering erg makkelijker terug te verdienen. Niet alleen voor het behalen van sales, ook voor intern gebruik kan een CRM systeem zijn steentje bijdragen.

1. Maak duidelijk wat een lead is

Zorg dat het voor je medewerkers duidelijk is wat een lead is. De letterlijke betekenis van het woord lead is ‘spoor’ of iets dat je moet volgen. Door een duidelijke afbakening van een lead is het voor iedereen duidelijk wanneer deze op moet worden genomen in het CRM systeem. Staat de lead in het CRM systeem is de kans dat deze daadwerkelijk sales oplevert dubbel zo groot.

2. Houd de lead bij in je CRM systeem

Met geschikte CRM software kun je elk contactmoment met je lead bijhouden. Door een duidelijk en goed overzicht weet je precies welke leads uit (kunnen) groeien tot klanten. Veel systemen maken het mogelijk om extra informatie toe te voegen en nieuwe taken aan te maken vanuit contactmomenten. Met een overzichtelijke bijgehouden klantenlijst kun je sneller tot actie overgaan. Stel er komt een lead binnen dan kun je direct een medewerker aan de lead toewijzen. Hoe sneller er tot actie wordt overgegaan hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk de sales binnenhaalt.

3. Bijhouden van leads geeft inzicht

Doordat je in je CRM systeem bijhoudt wanneer, hoe en waarom je een lead binnen hebt gehaald, is een volgende lead makkelijker te vinden. Door de bron van de lead bij te houden is het precies duidelijk wat het oplevert. Zo kun je snel uitrekenen of de geïnvesteerde tijd ook daadwerkelijk iets oplevert.

Wil jij weten welk CRM systeem bij jouw bedrijf past? Check dan onze CRM Software vergelijker!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products