Open source webshop

Wat is het grote nadeel van open-source webshop software?

Veel winkels en startende ondernemers die hun bedrijf opstarten willen bij het opstarten ook een webshop beginnen. Op die manier ben je online goed te vinden en kun je ook gelijk de klant bedienen. Om een webshop op te zetten heb je twee verschillende mogelijkheden. Zo kun je een kant en klaar pakket aanschaffen, waarbij je zelf alleen nog de producten hoeft in te voeren. Een andere manier is om de webshop van begin af aan op te bouwen door middel van een open-source pakket. Er kleeft echter een groot nadeel aan dit open-source pakket.

Open-source webshop software

Een open-source pakket voor het starten van je webshop kenmerkt zich doordat je de webshop van begin af aan opbouwt. Dit houdt in dat je zelf dus veel controle hebt over hoe de webshop er uitziet. Ook heb je hierdoor invloed over hoe de webshop er aan de achterkant uit ziet en kun je veel zelf instellen en automatiseren. Op het eerste gezicht lijkt het dus heel verstandig om een open-source webshop op te zetten. Echter is dit niet altijd het geval.

Nadeel van open-source webshop software

Het grote nadeel van een open-source pakket voor je webshop is dat het zeer tijdrovend is. Dit komt niet alleen doordat je de webshop van begin af aan op moet bouwen. Het kost dus al veel tijd om de webshop enigszins zo ver te krijgen dat je er klanten mee kunt bedienen. Het is voor de meeste mensen ook geen dagelijkse bezigheid om een webshop op te bouwen. Voordat je dus voldoende kennis in huis hebt om de webshop goed op te zetten ben je ook al weer heel wat uren verder. Je kunt er dan voor kiezen om het opzetten van de webshop uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven, echter zijn hier natuurlijk hoge kosten mee gemoeid. Een open-source pakket is dus minder geschikt voor beginnende webshop bouwers. Je zou beter voor flexibele maar robuuste webshop software kunnen kiezen.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products