1. Blog
  2. Het grote nadeel van open-source webshop software
  1. Blog
  2. Het grote nadeel van open-source webshop software

Het grote nadeel van open-source webshop software

Software Webshop 4 februari 2016 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Veel winkels en startende ondernemers die hun bedrijf opstarten willen bij het opstarten ook een webshop beginnen. Op die manier ben je online goed te vinden en kun je ook gelijk de klant bedienen. Om een webshop op te zetten heb je twee verschillende mogelijkheden. Zo kun je een kant en klaar pakket aanschaffen, waarbij je zelf alleen nog de producten hoeft in te voeren. Een andere manier is om de webshop van begin af aan op te bouwen door middel van een open-source pakket. Er kleeft echter een groot nadeel aan dit open-source pakket.

Open-source webshop software

Een open-source pakket voor het starten van je webshop kenmerkt zich doordat je de webshop van begin af aan opbouwt. Dit houdt in dat je zelf dus veel controle hebt over hoe de webshop er uitziet. Ook heb je hierdoor invloed over hoe de webshop er aan de achterkant uit ziet en kun je veel zelf instellen en automatiseren. Op het eerste gezicht lijkt het dus heel verstandig om een open-source webshop op te zetten. Echter is dit niet altijd het geval.

Nadeel van open-source webshop software

Het grote nadeel van een open-source pakket voor je webshop is dat het zeer tijdrovend is. Dit komt niet alleen doordat je de webshop van begin af aan op moet bouwen. Het kost dus al veel tijd om de webshop enigszins zo ver te krijgen dat je er klanten mee kunt bedienen. Het is voor de meeste mensen ook geen dagelijkse bezigheid om een webshop op te bouwen. Voordat je dus voldoende kennis in huis hebt om de webshop goed op te zetten ben je ook al weer heel wat uren verder. Je kunt er dan voor kiezen om het opzetten van de webshop uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven, echter zijn hier natuurlijk hoge kosten mee gemoeid. Een open-source pakket is dus minder geschikt voor beginnende webshop bouwers. Je zou beter voor flexibele maar robuuste webshop software kunnen kiezen.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

16 februari 2018

Je ritten registreren met rittenregistratie software?

Software Excel Rittenregistratie

De rittenregistratie kun je op verschillende manieren registreren, in bijvoorbeeld Excel of met behulp van software. Het verschilt natuurlijk per persoon welke manier van kilometerregistratie het best passend is...

18 januari 2018

Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV

Webshop

Ben je van plan om een eigen webwinkel te beginnen? Breng dan een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen om inspiratie op te doen. Wij zetten de meest interessante presentaties voor je op een rij. Bekijk snel onze tips!

19 mei 2017

Wat is de beste webshop software?

Webshop

Welke webshop software past het best bij jou? Ben je een winkelier en wil je je bereik vergroten, of ben je een ondernemer en wil je een interessante markt ingaan? Dan kan een webshop beginnen wel ee...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products