1. Blog
 2. Online factureren: belangrijke aandachtspunten
 1. Blog
 2. Online factureren: belangrijke aandachtspunten

Online factureren: belangrijke aandachtspunten

Facturatie 10 november 2014 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Dat factureren veel tijd, papier en moeite scheelt is een feit. Het digitaal versturen en innen van rekeningen raakt dan ook steeds meer geïntegreerd. Niet alleen online ondernemingen, zoals webshops, maar ook offline bedrijven factureren online. Toch is er een grote groep ondernemers die de overstap naar online factureren nog niet gemaakt heeft. Hoor je hierbij? Of heb je je factuurproces nog niet optimaal ingericht? Lees dan hier waar je op moet letten wanneer je overgaat op digitaal factureren.

Waarom overstappen naar online factureren?

Een betere vraag is: waarom niet beginnen met online factureren? Online facturatie heeft, na een goede implementatie, alleen maar voordelen voor organisaties. Geen kwijtgeraakte facturen, overname van fouten, dubbele betalingen en onnodig papierverbruik meer. Meer kastruimte voor andere documenten, omdat facturen niet meer 7 jaar geprint bewaard hoeven worden. Eenvoudig facturen terugzoeken in het systeem en snellere interne goedkeuring door digitale deling van bestanden.

Digitale verwerking van facturen

Er komt via e-mail of per post een factuur binnen. Wat gebeurt er nu?

 1. Inladen
  Facturen die per post binnenkomen worden gescand en gemailde facturen worden in het systeem geladen.
 2. Verwerking
  De factuur wordt gekoppeld aan de juiste crediteur en gegevens worden - afhankelijk van je factuurprogramma - automatisch of handmatig in het systeem gezet.
 3. Goedkeuren en betalen
  De factuur wordt digitaal gedeeld met de juiste persoon en ook digitaal goedgekeurd.
 4. Archiveren
  De goedgekeurde factuur wordt digitaal gearchiveerd en met de juiste koppeling ook digitaal betaald.

Online facturen maken en versturen

Een factuur maken is erg eenvoudig met factuur software. Je kunt namelijk gebruik maken van diverse professionele templates. Met deze templates kan iedere leek eenvoudig een professionele factuur maken. Natuurlijk kun je ook online facturen versturen vanuit een online factuurprogramma. Je stelt dan in het programma eenvoudig je factuur op, verzendt deze via mail en kunt vaak (middels een API) ook de betaling digitaal laten verlopen. Zo komt er aan online factureren helemaal geen papier meer te pas.

Afhankelijk van het factuurprogramma kun je facturatie inplannen, facturen automatisch periodiek laten versturen of gepersonaliseerde e-mails bij de factuur voegen. Bekijk alle factuurprogramma's om jouw oplossing voor online factureren te vinden.

Starten als zzp'er of freelancer en nu je eerste factuur maken en versturen? Factuur.tips geeft je uitgebreide informatie, tips en voorbeelden voor het opstellen en versturen van een professionele factuur die aan alle regels voldoet. Ook lees je tips om uiteindelijk je factuur betaalt te zien worden!

Populaire software

Gerelateerde artikelen

15 februari 2018

Tijd winnen op het maken van facturen

Facturatie

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk hier of jij tot deze groep behoort en ontdek hoe je het facturatieproces versnelt!

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

26 augustus 2018

Gratis facturatie in Excel of online?

Facturatie

Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products