webshop buitenland

Internationaal zakendoen met een webshop

In de komende periode zullen er enkele verhelderende artikelen geplaatst worden die duidelijk maken wat er nu eigenlijk wel en niet mag wanneer je een webshop begint. Onze partners van HBO Juristen vertellen je er graag meer over!

Algemene voorwaarden

Stel, Je hebt een bedrijf in Nederland maar doet de laatste tijd ook vaker zaken in/met het buitenland. Dan is het belangrijk om te weten of je ook jouw contracten en Algemene Voorwaarden moet vertalen of dat je ze gewoon in het Nederlands kunt afgeven/versturen.

Begrijpelijke Taal. Voor Algemene Voorwaarden en contracten geldt bij internationaal zaken doen geen taaleis. Maar in de rechtspraak is bepaald dat je in een voor de klant begrijpelijke taal moet communiceren. Begrijpt jouw buitenlandse klant alleen maar Engels? Dan moet je de contracten en Algemene Voorwaarden ook in deze taal opsturen.

Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met een voor de wederpartij begrijpelijk taal?

In de rechtspraak is bepaald dat een contract of Algemene Voorwaarden begrijpelijk is, wanneer deze is opgesteld in de taal waarin partijen onderhandelen, spreken of corresponderen. Wordt er dus in het Duits onderhandeld, dan mag je er van uitgaan dat een Duitstalig contract of Algemene Voorwaarden voor de klant voldoende duidelijk zijn.

Als je je specifiek richt op de internationale markt waar Engels de voertaal is dan worden Engelstalige voorwaarden begrijpelijk geacht ongeacht de landen waarin partijen zijn gevestigd.

Jurist of vertaalbureau / vertaal site?

Bij de meeste vertaalbureaus, die brochure teksten vertalen kun je ook terecht voor zgn. juridische vertalingen. Echter, in een contract of Algemene Voorwaarden worden veel juridische termen gebruikt. Een vertaalbureau of vertaal site die geen kennis heeft van deze juridische termen kan een juridische term volledig uit zijn verband trekken, met als gevolg dat de term een geheel andere juridische betekenis krijgt. Om die reden doe je er verstandig aan om jouw contracten of Algemene Voorwaarden te laten vertalen door een jurist.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products