1. Blog
  2. Internationaal zakendoen
  1. Blog
  2. Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen met een webshop

Webshop 12 maart 2015 Leestijd 5 minuten

In de komende periode zullen er enkele verhelderende artikelen geplaatst worden die duidelijk maken wat er nu eigenlijk wel en niet mag wanneer je een webshop begint. Onze partners van HBO Juristen vertellen je er graag meer over!

Algemene voorwaarden

Stel, Je hebt een bedrijf in Nederland maar doet de laatste tijd ook vaker zaken in/met het buitenland. Dan is het belangrijk om te weten of je ook jouw contracten en Algemene Voorwaarden moet vertalen of dat je ze gewoon in het Nederlands kunt afgeven/versturen.

Begrijpelijke Taal. Voor Algemene Voorwaarden en contracten geldt bij internationaal zaken doen geen taaleis. Maar in de rechtspraak is bepaald dat je in een voor de klant begrijpelijke taal moet communiceren. Begrijpt jouw buitenlandse klant alleen maar Engels? Dan moet je de contracten en Algemene Voorwaarden ook in deze taal opsturen.

Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met een voor de wederpartij begrijpelijk taal?

In de rechtspraak is bepaald dat een contract of Algemene Voorwaarden begrijpelijk is, wanneer deze is opgesteld in de taal waarin partijen onderhandelen, spreken of corresponderen. Wordt er dus in het Duits onderhandeld, dan mag je er van uitgaan dat een Duitstalig contract of Algemene Voorwaarden voor de klant voldoende duidelijk zijn.

Als je je specifiek richt op de internationale markt waar Engels de voertaal is dan worden Engelstalige voorwaarden begrijpelijk geacht ongeacht de landen waarin partijen zijn gevestigd.

Jurist of vertaalbureau / vertaal site?

Bij de meeste vertaalbureaus, die brochure teksten vertalen kun je ook terecht voor zgn. juridische vertalingen. Echter, in een contract of Algemene Voorwaarden worden veel juridische termen gebruikt. Een vertaalbureau of vertaal site die geen kennis heeft van deze juridische termen kan een juridische term volledig uit zijn verband trekken, met als gevolg dat de term een geheel andere juridische betekenis krijgt. Om die reden doe je er verstandig aan om jouw contracten of Algemene Voorwaarden te laten vertalen door een jurist.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

18 januari 2018

Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV

Webshop

Ben je van plan om een eigen webwinkel te beginnen? Breng dan een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen om inspiratie op te doen. Wij zetten de meest interessante presentaties voor je op een rij. Bekijk snel onze tips!

19 mei 2017

Wat is de beste webshop software?

Webshop

Welke webshop software past het best bij jou? Ben je een winkelier en wil je je bereik vergroten, of ben je een ondernemer en wil je een interessante markt ingaan? Dan kan een webshop beginnen wel ee...

19 mei 2017

Het stappenplan: Hoe begin je een webshop

Webshop

Alles wat je moet weten bij het beginnen van je webshop Mensen gaan steeds massaler online shoppen. Hierdoor wordt het voor ondernemers steeds interessanter om ook online iets te beginnen. Een websho...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products