uren naar factuur

Hoe kun je een factuur maken op basis van je urenadministratie?

Het bijhouden van het aantal uren is zeer belangrijk. Deze urenregistratie vormt namelijk de basis voor de factuur die je uiteindelijk gaat versturen. Met de verschillende soorten softwarepakketten met betrekking tot het registreren van uren hebben wij je al een mooi overzicht gegeven van hoe je je uren kunt registeren. Dit scheelt je enorm veel tijd aangezien het registeren van uren in een documentje, op papier of in een log programma een tijdrovende klus is. Wanneer je gebruikmaakt van urenregistratiesoftware dan krijg je geweldige inzichten in je workflow. Het zal je helpen om tijd te besparen op toekomstige projecten en het is ook een handig middel om aan te tonen dat je voldoet aan het urencriterium. Maar er is meer! Onderstaande programma's stellen jou ook in staat om de geregistreerde uren direct te factureren. Dankzij ingebouwde modules kan dit vaak al binnen enkele muisklikken gerealiseerd zijn. Nooit meer exporteren en zelf regels toevoegen dus, geheel automatisch een representatieve factuur maken!

Opstellen van een factuur na het registeren

Als vervolg van deze urenregistratiepakketten bestaan er nog een zeer handig softwarepakketten. Met deze softwarepakketten kan je simpel en snel een factuur opmaken. Deze factuur wordt opgemaakt aan de hand van de urenregistratie die je hebt bijgehouden gedurende het project. Aan de hand van het gewerkte uren in combinatie met een uurtarief zal er een complete factuur ontstaan. Het grote voordeel van een dergelijk systeem is dat al je gegevens centraal komen te staan. Het is met een dergelijk systeem daarom ook bijna onmogelijk om de kluts kwijt te raken in jouw administratie. De administratie staat grotendeels op één centrale plek en dat maakt het alleen maar gemakkelijker.

Softwarepakketten met facturatie

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg interessant, maar ook in dit geval zijn er meerdere soorten softwarepakketten. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we onderstaand schema gemaakt. In dit schema kan je allerlei softwarepakketten vinden die het opstellen van een factuur gemakkelijk maakt. Elk softwarepakket heeft zo zijn eigen voordelen. Het is aan jou om te bepalen bij welk softwarepakket je het beste gevoel hebt.

1. Offective

Om met Offective je klanten een factuur te sturen op basis van je urenregistratie moet je aan een aantal zaken voldoen. Je moet namelijk zorgen dat je uren registreert op een project. Binnen het project moet je daarbij aangeven wat het uurtarief is van gekoppelde medewerkers. Je kunt als manager de uren van medewerkers controleren en selecteren om er een factuur van te maken. Daarbij kun je de gerealiseerde uren ook als bijlage toevoegen bij de factuur. Wanneer je kiest voor de optie bekijk zie je een automatisch bijgevoegd overzicht van de gemaakte uren. Erg handig om transparant te zijn naar je klant. Je kunt de factuur vervolgens direct mailen naar de klant of uitprinten als PDF.

factuur maken offective

Pluspunten van Offective:

 

  • Na het aanmaken van een factuur zie je ook direct de gevolgen voor je boekhouding
  • 1 oplossing voor je gehele bedrijfsadministratie

2. Digitaal Kantoor

Je kunt met Digitaal Kantoor erg gemakkelijk een factuur sturen op basis van je gedraaide uren binnen een project. Wanneer je de betreffende klant en het lopende project selecteert kun je daar direct kiezen voor de optie "factureren". Uiteraard moet je eerst nog even controleren of alle gegevens juist zijn ingevoerd. Komen de uren overeen met wat je op de factuur wil zien? Zijn de uren van je medewerkers akkoord? Je kunt er desnoods nog voor kiezen om enige aanpassingen te maken of om bepaalde uren niet declarabel te maken of juist los te koppelen van het project. Handig voor je eigen administratie is dat je nogmaals de gemaakte kosten ziet zodat je een goed intern beeld van je project krijgt. Uiteraard kun je de factuur ook nog helemaal opmaken zoals je zelf wilt. Neem hier ook zeker eens de tijd voor want een factuur is altijd een beetje een visitekaartje van het bedrijf. Wanneer je tevreden bent over het eindresultaat kun je de factuur mailen of als PDF downloaden.

factuur maken Digitaal Kantoor

Pluspunten van Digitaal Kantoor

  • Overzichtelijk, direct factureren vanuit het projectscherm
  • Ideale overzichten van geoffreerde uren tov gefactureerde uren
  • Je gehele bedrijfsadministratie binnen 1 systeem

3. Yoobi

Om je klanten gemakkelijk een factuur te sturen op basis van je urenregistratie kun je binnen Yoobi een order samenstelen voor je project. Het is belangrijk om de juiste uursoorten te selecteren en er voor te zorgen dat de uren geaccordeerd zijn door de leidinggevende. De uren staan dan namelijk vast en kunnen niet meer worden aangepast. Yoobi is enorm flexibel en je kunt ieder detail van de factuur aanpassen door middel van templates zodat je factuur er altijd goed uit ziet.

factuur maken yoobi

Pluspunten van Yoobi:

  • Modules lopen soepel in elkaar over
  • Uren van medewerkers controleren en accepteren. Veel mogelijkheid tot controle voor projectmanagers
  • Veel bewegingsvrijheid dankzij de vrije velden

4. Bizzcounter

Wanneer je met Bizzcounter een project afgerond hebt kun je erg gemakkelijk een factuur maken. Je selecteert het betreffende project en kiest voor "factuur van project". Je kunt dan op basis van je begrote uren een aanpassing maken waar nodig. Je kunt zelfs het uurtarief nog wijzigen. Na afronding van de juiste factuurgegevens kun je de factuur exporteren en zo heb je een factuur gemaakt op basis van je urenadministratie.

factuur maken bizzcounter

Pluspunten van Bizzcounter:

  • Scherpe prijs
  • Complete oplossing met vele modules

Meer urenregistratiesoftware

Dit zijn vier urenregistratie oplossingen waarmee het tijdschrijven erg simpel en overzichtelijk is. Dankzij het aanpassen van de uurtarieven kun je snel overgaan tot facturatie. Er zijn echter meer urenregistratieprogramma's en misschien sluiten deze ook aan bij jouw wensen. Gebruik de urenregistratie keuzehulp om de software te vinden die het beste bij je past. 

Tips voor facturen maken en versturen

Starten als zzp'er of freelancer en nu je eerste factuur maken en versturen? Factuur.tips geeft je uitgebreide informatie, tips en voorbeelden voor het opstellen en versturen van een professionele factuur die aan alle regels voldoet. Ook lees je tips om uiteindelijk je factuur betaalt te zien worden!

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 624
Urenregistratie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Appwiki expert
Geschreven door:
Steven Houkes
Appwiki expert

Steven maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products