facturatieproces-dienstverleners.png

Factureren voor dienstverleners

Veel ZZP'ers, freelancers en starters beginnen een bedrijf in de dienstverlening. Je ziet in veel branches in de dienstverlening een trend dat er meer gebruik wordt gemaakt van zelfstandigen. En waarom ook niet? Als dienstverlener heb je vaak veel vrijheid waar en voor wie je werkt. En niks zo lekker om aan het einde van een mooie klus die factuur te sturen. Maar waar moet je op letten als je facturatie software gaat gebruiken? Op deze pagina een aantal pointers.

Offerte kunnen opstellen

Vaak gaat er een offerteproces aan een opdracht vooraf. Je hebt een eerste gesprek gehad met een klant en dat ging zo goed dat hij je heeft gevraagd om een offerte te sturen. Met veel facturatiesoftware is mogelijk om makkelijk en snel een professionele offerte te maken. De tijd die je kwijt met een offerte maken krijg je meestal niet betaald, dus dit wil je makkelijk doen. Verder heb je waarschijnlijk vaak ongeveer dezelfde offertes. Door facturatiesoftware te gebruiken kun je vaak met een druk op de knop dezelfde offerte naar verschillende klanten sturen.

Herhalende factuur maken

Sommige dienstverleners hebben als verdienmodel herhalende afspraken met een klant. Andere factureren een project of opdracht in deelfacturen. Met een factuurprogramma kun je makkelijk meerdere van dezelfde factuur sturen naar een klant. Je kunt het zelfs zo instellen dat de factuur automatisch wordt verstuurt als je een percentage van de klus hebt volbracht. Wil je dit ook? Let er dan wel op dat je een uren- en/of projectadministratie met de software kunt bijhouden.

Uren bijhouden met een factuurprogramma

Tegenwoordig kun je met een factuurprogramma meer dan alleen een factuur maken. Met veel programma's kun je ook uren registreren en de administratie van projecten bijhouden. De meeste leveranciers van factuursoftware hebben hun product continu in ontwikkeling waardoor er steeds meer handige features bijkomen. Zeker als je een dienstverlener bent zijn dit soort functies bijna onmisbaar. Kies je voor een online factuurprogramma dan kun je zelfs uren bijhouden op je smartphone of tablet. Nu vergeet je nooit meer een uurtje te factureren!

Nooit meer facturen printen

Met facturatie software hoef je nooit meer een factuur uit te printen en op de post te doen. Nee, echt nooit meer. En ook nooit meer een factuur te printen en in een map te stoppen. De Belastingdienst vindt het voldoende als je een digitale administratie bij houdt. Je kunt dus de factuur als PDF naar je klant mailen. De factuur staat meteen in je factuurprogramma opgeslagen. Je kunt de factuur natuurlijk ook downloaden en opslaan op je computer, dan ben je dubbel zeker.

Sneller betaald

Stuur een digitale factuur naar je klant en krijg de factuur sneller betaald. Ten eerste is de factuur er meteen na verzenden. PostNL gaat steeds minder bezorgen (en brievenpost wordt ook steeds duurder). Je klant heeft dus de factuur eerder in zijn administratie en zal daardoor geneigd zijn om sneller te betalen. Daarnaast kun je een link naar iDeal of PayPal op de factuur zetten. De klant hoeft hier alleen maar op te klikken en wordt meteen naar de betaalomgeving van zijn bank of PayPal geleid.

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products