1. Blog
  2. Facturatie voor dienstverleners kiezen? Lees de pointer
  1. Blog
  2. Facturatie voor dienstverleners kiezen? Lees de pointer

Facturatie voor dienstverleners

Facturatie 7 januari 2016 Leestijd 5 minuten

Veel ZZP'ers, freelancers en starters beginnen een bedrijf in de dienstverlening. Je ziet in veel branches in de dienstverlening een trend dat er meer gebruik wordt gemaakt van zelfstandigen. En waarom ook niet? Als dienstverlener heb je vaak veel vrijheid waar en voor wie je werkt. En niks zo lekker om aan het einde van een mooie klus die factuur te sturen. Maar waar moet je op letten als je facturatie software gaat gebruiken? Op deze pagina een aantal pointers.

Offerte kunnen opstellen

Vaak gaat er een offerteproces aan een opdracht vooraf. Je hebt een eerste gesprek gehad met een klant en dat ging zo goed dat hij je heeft gevraagd om een offerte te sturen. Met veel facturatiesoftware is mogelijk om makkelijk en snel een professionele offerte te maken. De tijd die je kwijt met een offerte maken krijg je meestal niet betaald, dus dit wil je makkelijk doen. Verder heb je waarschijnlijk vaak ongeveer dezelfde offertes. Door facturatiesoftware te gebruiken kun je vaak met een druk op de knop dezelfde offerte naar verschillende klanten sturen.

Herhalende factuur maken

Sommige dienstverleners hebben als verdienmodel herhalende afspraken met een klant. Andere factureren een project of opdracht in deelfacturen. Met een factuurprogramma kun je makkelijk meerdere van dezelfde factuur sturen naar een klant. Je kunt het zelfs zo instellen dat de factuur automatisch wordt verstuurt als je een percentage van de klus hebt volbracht. Wil je dit ook? Let er dan wel op dat je een uren- en/of projectadministratie met de software kunt bijhouden.

Uren bijhouden met een factuurprogramma

Tegenwoordig kun je met een factuurprogramma meer dan alleen een factuur maken. Met veel programma's kun je ook uren registreren en de administratie van projecten bijhouden. De meeste leveranciers van factuursoftware hebben hun product continu in ontwikkeling waardoor er steeds meer handige features bijkomen. Zeker als je een dienstverlener bent zijn dit soort functies bijna onmisbaar. Kies je voor een online factuurprogramma dan kun je zelfs uren bijhouden op je smartphone of tablet. Nu vergeet je nooit meer een uurtje te factureren!

Nooit meer facturen printen

Met facturatie software hoef je nooit meer een factuur uit te printen en op de post te doen. Nee, echt nooit meer. En ook nooit meer een factuur te printen en in een map te stoppen. De Belastingdienst vindt het voldoende als je een digitale administratie bij houdt. Je kunt dus de factuur als PDF naar je klant mailen. De factuur staat meteen in je factuurprogramma opgeslagen. Je kunt de factuur natuurlijk ook downloaden en opslaan op je computer, dan ben je dubbel zeker.

Sneller betaald

Stuur een digitale factuur naar je klant en krijg de factuur sneller betaald. Ten eerste is de factuur er meteen na verzenden. PostNL gaat steeds minder bezorgen (en brievenpost wordt ook steeds duurder). Je klant heeft dus de factuur eerder in zijn administratie en zal daardoor geneigd zijn om sneller te betalen. Daarnaast kun je een link naar iDeal of PayPal op de factuur zetten. De klant hoeft hier alleen maar op te klikken en wordt meteen naar de betaalomgeving van zijn bank of PayPal geleid.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

15 februari 2018

Tijd winnen op het maken van facturen

Facturatie

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk hier of jij tot deze groep behoort en ontdek hoe je het facturatieproces versnelt!

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

26 augustus 2018

Gratis facturatie in Excel of online?

Facturatie

Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products