1. Blog
  2. Richtlijnen voor het kiezen van het beste ERP systeem
  1. Blog
  2. Richtlijnen voor het kiezen van het beste ERP systeem

Richtlijnen voor het kiezen van het beste ERP systeem

ERP 26 mei 2017 Leestijd 5 minuten

Het implementeren van een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem kan een grote stap zijn. Kies je voor een uitgebreid ERP software pakket, dan kan de prijs voor consultancy en de installatie hoog oplopen. Toch is een ERP systeem onmisbaar als je als bedrijf de strijd met de concurrentie aan wilt. ERP wordt door veel ondernemers namelijk één van de belangrijkste succesfactoren genoemd. Om er voor te zorgen dat je een goede keuze maakt, hebben we een aantal handige richtlijnen voor je opgesteld. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om, voordat je een keuze maakt, eerst eens te kijken naar wat de wensen van jouw onderneming zijn. Het ene ERP pakket is het andere niet; veel ERP systemen zijn namelijk specifiek ontworpen voor een bepaalde branche. Breng dus altijd eerst in kaart voor welke bedrijfsprocessen een eventueel ERP systeem nuttig moet zijn.

Richtlijnen voor online ERP

Laten we gelijk maar de andere kant van ERP belichten. Hoewel veel ERP systemen (en het bijkomende advies) aardig in de kosten kunnen lopen, is er ook ERP software waar je doorgaans minder geld aan kwijt bent. We hebben het hier over online ERP. Het voordeel van online ERP is namelijk dat het gemakkelijker is om te installeren. Bovendien is het overal waar je internet hebt te gebruiken. Kies je een online ERP systeem, stel dan in ieder geval wel zeker dat je alle functionaliteiten krijgt die je nodig hebt. En niet het minst belangrijke: zorg er voor dat het in je bedrijf goed zit met internetverbinding. Alleen dan kun je het beste profiteren van online ERP.

Richtlijnen voor online ERP

Voordelen van ERP gebruik

Elk zichzelf respecterend bedrijf maakt gebruik van ERP, tenminste, dat is de visie van veel professionals. Een ERP systeem heeft namelijk veel voordelen. Zo zorgt het er op de eerste plaats voor dat je bedrijf veel meer één geheel wordt. Medewerkers van verschillende afdelingen krijgen beter inzicht in wat er ‘aan de andere kant van de muur’ gebeurt. Dit zorgt voor meer efficiëntie, doordat de productiviteit hoog blijft en mogelijke mankementen gemakkelijk opgespoord kunnen worden. Bovendien zien we steeds meer ontwikkelingen op het gebied van ERP; in de toekomst verwachten we dan ook dat er steeds meer applicaties worden ontwikkeld die de bedrijfsprocessen nóg meer automatiseren. Door een goed ERP systeem te gebruiken bespaar je op tijd en kosten.

Waar moet je verder op letten?

Als je op deze pagina bent terechtgekomen ben je waarschijnlijk vooral benieuwd naar welke richtlijnen je moet volgen om het ERP systeem tot een succes te maken. Daarom hebben we hier een handig overzichtje gemaakt.

ERP richtlijn één:

Breng van tevoren in kaart waar je het systeem vooral nodig voor zult hebben. Ben je actief in de zorg, zakelijke dienstverlening, of misschien in de zware industrie? Welke applicaties je in de pakket opneemt zijn afhankelijk van je sector.

ERP richtlijn twee:

Kies een ERP systeem dat zich heeft bewezen in jouw sector.

ERP richtlijn drie:

Geef je bedrijf, afhankelijk van de grootte, een aantal maanden tot meerdere jaren om aan het nieuwe systeem te wennen.

ERP richtlijn vier:

Hou na implementatie contact met de leverancier. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en kun je waardevol advies inwinnen.

Probeer het eerst eens uit

ERP richtlijn vijf is misschien wel het belangrijkste: probeer eerst eens een ERP programma uit voordat je het gaat implementeren. Leveranciers van ERP producten begrijpen maar al te goed dat de implementatie een grote stap kan zijn. Door een trial versie aan te vragen word je stapsgewijs wegwijs gemaakt in de wereld van ERP en leer je wat het allemaal voor jouw bedrijf kan betekenen. Als je iedere ERP richtlijn aanhoudt, profiteert je bedrijf nog wel het meeste.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

15 oktober 2017

Alles wat je moet weten over ERP implementatie

Erp

Als ondernemer wil je het liefst goed inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen van je onderneming. Hier vind je daarom handige tips en weetjes over een ERP implementatieplan.

30 mei 2017

Kiezen tussen een CRM en ERP systeem

Erp Crm systeem

Wat is het verschil tussen CRM en ERP systeem? Ja, CRM en ERP lijken op elkaar. In beide systemen wordt informatie verzameld, georganiseerd en gedeeld met als uiteindelijke doel efficiënter te w...

29 mei 2017

Het beste ERP systeem kiezen, zo doe je dat!

Erp

Hoe kies ik het beste ERP systeem? De juiste ERP software vinden voor jou bedrijf is een grote opgave. Een paar honderd aanbieders met allemaal de beste ERP software en oplossing; welke ERP systemen ...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products