erp-richtlijnen.png
Erp

Handige richtlijnen voor ERP selectie

Het implementeren van een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem kan een grote stap zijn. Kies je voor een uitgebreid ERP software pakket, dan kan de prijs voor consultancy en de installatie hoog oplopen. Toch is een ERP systeem onmisbaar als je als bedrijf de strijd met de concurrentie aan wilt. ERP wordt door veel ondernemers namelijk één van de belangrijkste succesfactoren genoemd. Om er voor te zorgen dat je een goede keuze maakt, hebben we een aantal handige richtlijnen voor je opgesteld. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om, voordat je een keuze maakt, eerst eens te kijken naar wat de wensen van jouw onderneming zijn. Het ene ERP pakket is het andere niet; veel ERP systemen zijn namelijk specifiek ontworpen voor een bepaalde branche. Breng dus altijd eerst in kaart voor welke bedrijfsprocessen een eventueel ERP systeem nuttig moet zijn.

Richtlijnen voor online ERP

Laten we gelijk maar de andere kant van ERP belichten. Hoewel veel ERP systemen (en het bijkomende advies) aardig in de kosten kunnen lopen, is er ook ERP software waar je doorgaans minder geld aan kwijt bent. We hebben het hier over online ERP. Het voordeel van online ERP is namelijk dat het gemakkelijker is om te installeren. Bovendien is het overal waar je internet hebt te gebruiken. Kies je een online ERP systeem, stel dan in ieder geval wel zeker dat je alle functionaliteiten krijgt die je nodig hebt. En niet het minst belangrijke: zorg er voor dat het in je bedrijf goed zit met internetverbinding. Alleen dan kun je het beste profiteren van online ERP.

Richtlijnen voor online ERP

Voordelen van ERP gebruik

Elk zichzelf respecterend bedrijf maakt gebruik van ERP, tenminste, dat is de visie van veel professionals. Een ERP systeem heeft namelijk veel voordelen. Zo zorgt het er op de eerste plaats voor dat je bedrijf veel meer één geheel wordt. Medewerkers van verschillende afdelingen krijgen beter inzicht in wat er ‘aan de andere kant van de muur’ gebeurt. Dit zorgt voor meer efficiëntie, doordat de productiviteit hoog blijft en mogelijke mankementen gemakkelijk opgespoord kunnen worden. Bovendien zien we steeds meer ontwikkelingen op het gebied van ERP; in de toekomst verwachten we dan ook dat er steeds meer applicaties worden ontwikkeld die de bedrijfsprocessen nóg meer automatiseren. Door een goed ERP systeem te gebruiken bespaar je op tijd en kosten.

Waar moet je verder op letten?

Als je op deze pagina bent terechtgekomen ben je waarschijnlijk vooral benieuwd naar welke richtlijnen je moet volgen om het ERP systeem tot een succes te maken. Daarom hebben we hier een handig overzichtje gemaakt.

ERP richtlijn één:

Breng van tevoren in kaart waar je het systeem vooral nodig voor zult hebben. Ben je actief in de zorg, zakelijke dienstverlening, of misschien in de zware industrie? Welke applicaties je in de pakket opneemt zijn afhankelijk van je sector.

ERP richtlijn twee:

Kies een ERP systeem dat zich heeft bewezen in jouw sector.

ERP richtlijn drie:

Geef je bedrijf, afhankelijk van de grootte, een aantal maanden tot meerdere jaren om aan het nieuwe systeem te wennen.

ERP richtlijn vier:

Hou na implementatie contact met de leverancier. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en kun je waardevol advies inwinnen.

Probeer het eerst eens uit

ERP richtlijn vijf is misschien wel het belangrijkste: probeer eerst eens een ERP programma uit voordat je het gaat implementeren. Leveranciers van ERP producten begrijpen maar al te goed dat de implementatie een grote stap kan zijn. Door een trial versie aan te vragen word je stapsgewijs wegwijs gemaakt in de wereld van ERP en leer je wat het allemaal voor jouw bedrijf kan betekenen. Als je iedere ERP richtlijn aanhoudt, profiteert je bedrijf nog wel het meeste.

Populaire software

Rating:
Reviews: 82
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: 16
Facturatie
Erp
Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Arjan Nieuwbeerta heeft een passie voor efficiënt werken door automatisering en digitalisering van processen. Verder gek van online marketing en voetbal. Vragen of opmerkingen over zijn blogs? Mail naar arjan@appwiki.nl!

Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Verder lezen


hoe-ondernemers-factureren.png

Facturen maken: er is tijd te winnen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP’er niet aan: de...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products