uniek design webshop

Een unieke webshop met geheel eigen design?

Webshops zijn momenteel niet meer uit het leven weg te denken. De afgelopen jaren zijn de webshops als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Zeer veel mensen hebben ingezien dat een webshop veel makkelijker is dan een fysieke winkel. Het bestellen van een product op een webshop is erg makkelijk, erg snel en je hoeft er de deur niet voor uit. Voor veel consumenten en bedrijven is een webshop dus erg aantrekkelijk.

Een webshop wordt echter pas rendabel als deze aan veel eisen voldoet. Eén van de belangrijkste eisen is dat de webshop uniek is. Dit hoeft niet zo zeer te maken te hebben met het product dat je er op verkoopt. Het design van jouw webwinkel is hiervoor wel uitermate belangrijk. Een webshop met een uniek design is herkenbaar voor klanten, spreekt tot de verbeelding en ziet er bovenal heel netjes en duidelijk uit.

Design mogelijkheden van verschillende webshop software

Bij het kiezen van een bepaalde webshop software kunnen er veel elementen zijn die het verschil maken. Naast de technische specificaties zijn ook de design mogelijkheden van de webshop erg belangrijk. Heb je een goede designer in huis of ben je zelf goed in het design van je webshop is het aan te raden om te kiezen voor een geheel aan te passen design. Het uiterlijk van je webshop is erg belangrijk. Je kunt nog zulke leuke producten hebben, als het design van je webshop onprofessioneel overkomt loop je gegarandeerd conversies mis.

Elke dag opnieuw inrichten

Net als de inrichting van je woonkamer doe je ook niet slechts één keer. Deze pas je in de loop der jaren steeds aan. Hetzelfde geldt voor je webshop. Met een geheel aan te passen eigen design kun je, als je zou willen, elke dag het uiterlijk van je webshop aanpassen. Ook is het doen van A/B-testen een stuk makkelijker met een eigen aan te passen design. Je bent niet gebonden aan verschillende templates en kunt makkelijk bepaalde onderdelen omwisselen en verplaatsen. Op die manier kun je testen welk uiterlijk het beste werkt. Verder is het bij een eigen design een stuk makkelijker om bepaalde plug-ins toe te voegen, bij sommige templates is dit niet mogelijk. Zo haal je het maximale uit je webshop.

Aantrekkelijker is beter

Een rommelig productoverzicht of een niet strak uitgelijnde webshop kan de conversie van je webshop negatief beïnvloeden. Literatuur heeft bewezen dat iets wat aantrekkelijk is ook mooier, aardiger, leuker en betrouwbaarder is. Allemaal eigenschappen die je ook graag aan je webshop linkt. Met een geheel zelf in te vullen design kan je je webshop zo aantrekkelijk maken als je zelf wilt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede designer, een geheel eigen aan te passen design en misschien een goede kop koffie! Ben jij al klaar om een webshop te beginnen?


Ontdek in deze video waarom je voor webshop software kunt kiezen

Software voor webshops

De afgelopen jaren zijn verschillende ontwikkelaars hierop ingesprongen door softwarepakketten te ontwikkelen. Met deze softwarepakketten is het makkelijk om een webshop te ontwerpen met een compleet uniek design. Dit design wordt in feite het visitekaartje van de webshop.

Door de jaren heen zijn er echter veel verschillende soorten webshop softwarepakketten op de markt gekomen met betrekking tot het ontwerpen van een uniek design voor je webshop. Wij hebben onderstaand schema opgesteld waarin duidelijk naar voren komt welke softwarepakketten je allemaal kan gebruiken én welke het beste bij jou past.

Populaire software

Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products