uniek design webshop

Een unieke webshop met geheel eigen design?

Webshops zijn momenteel niet meer uit het leven weg te denken. De afgelopen jaren zijn de webshops als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Zeer veel mensen hebben ingezien dat een webshop veel makkelijker is dan een fysieke winkel. Het bestellen van een product op een webshop is erg makkelijk, erg snel en je hoeft er de deur niet voor uit. Voor veel consumenten en bedrijven is een webshop dus erg aantrekkelijk.

Een webshop wordt echter pas rendabel als deze aan veel eisen voldoet. Eén van de belangrijkste eisen is dat de webshop uniek is. Dit hoeft niet zo zeer te maken te hebben met het product dat je er op verkoopt. Het design van jouw webwinkel is hiervoor wel uitermate belangrijk. Een webshop met een uniek design is herkenbaar voor klanten, spreekt tot de verbeelding en ziet er bovenal heel netjes en duidelijk uit.

Design mogelijkheden van verschillende webshop software

Bij het kiezen van een bepaalde webshop software kunnen er veel elementen zijn die het verschil maken. Naast de technische specificaties zijn ook de design mogelijkheden van de webshop erg belangrijk. Heb je een goede designer in huis of ben je zelf goed in het design van je webshop is het aan te raden om te kiezen voor een geheel aan te passen design. Het uiterlijk van je webshop is erg belangrijk. Je kunt nog zulke leuke producten hebben, als het design van je webshop onprofessioneel overkomt loop je gegarandeerd conversies mis.

Elke dag opnieuw inrichten

Net als de inrichting van je woonkamer doe je ook niet slechts één keer. Deze pas je in de loop der jaren steeds aan. Hetzelfde geldt voor je webshop. Met een geheel aan te passen eigen design kun je, als je zou willen, elke dag het uiterlijk van je webshop aanpassen. Ook is het doen van A/B-testen een stuk makkelijker met een eigen aan te passen design. Je bent niet gebonden aan verschillende templates en kunt makkelijk bepaalde onderdelen omwisselen en verplaatsen. Op die manier kun je testen welk uiterlijk het beste werkt. Verder is het bij een eigen design een stuk makkelijker om bepaalde plug-ins toe te voegen, bij sommige templates is dit niet mogelijk. Zo haal je het maximale uit je webshop.

Aantrekkelijker is beter

Een rommelig productoverzicht of een niet strak uitgelijnde webshop kan de conversie van je webshop negatief beïnvloeden. Literatuur heeft bewezen dat iets wat aantrekkelijk is ook mooier, aardiger, leuker en betrouwbaarder is. Allemaal eigenschappen die je ook graag aan je webshop linkt. Met een geheel zelf in te vullen design kan je je webshop zo aantrekkelijk maken als je zelf wilt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede designer, een geheel eigen aan te passen design en misschien een goede kop koffie! Ben jij al klaar om een webshop te beginnen?


Ontdek in deze video waarom je voor webshop software kunt kiezen

Software voor webshops

De afgelopen jaren zijn verschillende ontwikkelaars hierop ingesprongen door softwarepakketten te ontwikkelen. Met deze softwarepakketten is het makkelijk om een webshop te ontwerpen met een compleet uniek design. Dit design wordt in feite het visitekaartje van de webshop.

Door de jaren heen zijn er echter veel verschillende soorten webshop softwarepakketten op de markt gekomen met betrekking tot het ontwerpen van een uniek design voor je webshop. Wij hebben onderstaand schema opgesteld waarin duidelijk naar voren komt welke softwarepakketten je allemaal kan gebruiken én welke het beste bij jou past.

Populaire software

Rating:
Reviews: 201
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Facturen maken: er is tijd te winnen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP’er niet aan: de...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products