1. Blog
  2. Je webshop met een geheel eigen design?
  1. Blog
  2. Je webshop met een geheel eigen design?

Je webshop met een geheel eigen design

Webshop 24 oktober 2015 Leestijd 5 minuten

Webshops zijn momenteel niet meer uit het leven weg te denken. De afgelopen jaren zijn de webshops als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Zeer veel mensen hebben ingezien dat een webshop veel makkelijker is dan een fysieke winkel. Het bestellen van een product op een webshop is erg makkelijk, erg snel en je hoeft er de deur niet voor uit. Voor veel consumenten en bedrijven is een webshop dus erg aantrekkelijk.

Een webshop wordt echter pas rendabel als deze aan veel eisen voldoet. Eén van de belangrijkste eisen is dat de webshop uniek is. Dit hoeft niet zo zeer te maken te hebben met het product dat je er op verkoopt. Het design van jouw webwinkel is hiervoor wel uitermate belangrijk. Een webshop met een uniek design is herkenbaar voor klanten, spreekt tot de verbeelding en ziet er bovenal heel netjes en duidelijk uit.

Design mogelijkheden van verschillende webshop software

Bij het kiezen van een bepaalde webshop software kunnen er veel elementen zijn die het verschil maken. Naast de technische specificaties zijn ook de design mogelijkheden van de webshop erg belangrijk. Heb je een goede designer in huis of ben je zelf goed in het design van je webshop is het aan te raden om te kiezen voor een geheel aan te passen design. Het uiterlijk van je webshop is erg belangrijk. Je kunt nog zulke leuke producten hebben, als het design van je webshop onprofessioneel overkomt loop je gegarandeerd conversies mis.

Elke dag opnieuw inrichten

Net als de inrichting van je woonkamer doe je ook niet slechts één keer. Deze pas je in de loop der jaren steeds aan. Hetzelfde geldt voor je webshop. Met een geheel aan te passen eigen design kun je, als je zou willen, elke dag het uiterlijk van je webshop aanpassen. Ook is het doen van A/B-testen een stuk makkelijker met een eigen aan te passen design. Je bent niet gebonden aan verschillende templates en kunt makkelijk bepaalde onderdelen omwisselen en verplaatsen. Op die manier kun je testen welk uiterlijk het beste werkt. Verder is het bij een eigen design een stuk makkelijker om bepaalde plug-ins toe te voegen, bij sommige templates is dit niet mogelijk. Zo haal je het maximale uit je webshop.

Aantrekkelijker is beter

Een rommelig productoverzicht of een niet strak uitgelijnde webshop kan de conversie van je webshop negatief beïnvloeden. Literatuur heeft bewezen dat iets wat aantrekkelijk is ook mooier, aardiger, leuker en betrouwbaarder is. Allemaal eigenschappen die je ook graag aan je webshop linkt. Met een geheel zelf in te vullen design kan je je webshop zo aantrekkelijk maken als je zelf wilt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede designer, een geheel eigen aan te passen design en misschien een goede kop koffie! Ben jij al klaar om een webshop te beginnen?


Ontdek in deze video waarom je voor webshop software kunt kiezen

Software voor webshops

De afgelopen jaren zijn verschillende ontwikkelaars hierop ingesprongen door softwarepakketten te ontwikkelen. Met deze softwarepakketten is het makkelijk om een webshop te ontwerpen met een compleet uniek design. Dit design wordt in feite het visitekaartje van de webshop.

Door de jaren heen zijn er echter veel verschillende soorten webshop softwarepakketten op de markt gekomen met betrekking tot het ontwerpen van een uniek design voor je webshop. Wij hebben onderstaand schema opgesteld waarin duidelijk naar voren komt welke softwarepakketten je allemaal kan gebruiken én welke het beste bij jou past.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

18 januari 2018

Webwinkel beginnen? Bezoek de WWV

Webshop

Ben je van plan om een eigen webwinkel te beginnen? Breng dan een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen om inspiratie op te doen. Wij zetten de meest interessante presentaties voor je op een rij. Bekijk snel onze tips!

19 mei 2017

Wat is de beste webshop software?

Webshop

Welke webshop software past het best bij jou? Ben je een winkelier en wil je je bereik vergroten, of ben je een ondernemer en wil je een interessante markt ingaan? Dan kan een webshop beginnen wel ee...

19 mei 2017

Het stappenplan: Hoe begin je een webshop

Webshop

Alles wat je moet weten bij het beginnen van je webshop Mensen gaan steeds massaler online shoppen. Hierdoor wordt het voor ondernemers steeds interessanter om ook online iets te beginnen. Een websho...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products