1. Blog
  2. CRM marketing? Bekijk de voordelen van CRM systemen
  1. Blog
  2. CRM marketing? Bekijk de voordelen van CRM systemen

De marketing voordelen van een CRM systeem

CRM systeem 14 april 2015 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Marketing en communicatie uitingen verzenden zonder precies te weten aan wie is niet meer van deze tijd. CRM marketing is de toekomst en biedt je alle mogelijkheden om op het juiste moment de juiste boodschap af te leveren bij de juiste doelgroep. Zet jouw CRM systeem ook in voor doelgerichte marketing en mis geen enkele kans. Lees meer over de voordelen van CRM systemen in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van een CRM systeem?

Al eerder stipten we aan wat een CRM systeem voor jouw onderneming kan betekenen. Maar uiteindelijk implementeer je een relatiebeheer systeem altijd met één reden: de klant. Deze staat namelijk altijd centraal waar het gaat om Customer Relationship Management. Hieronder zetten we daarom de voordelen van CRM marketing, gezien vanuit de klant voor je uiteen.

Een CRM systeem brengt vele voordelen met zich mee. Het uitvoeren van marketing wordt dankzij je CRM software stukken makkelijker. Hetzelfde geldt voor het acquiseren. Onderstaand hebben wij diverse voordelen opgesomt die een CRM systeem met zich mee brengt. Deze voordelen gaan in op het gebruik van een CRM systeem voor je marketing en acquisitie.

Gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen

Goede CRM marketing resulteert in gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen voor elke klant. Door in een CRM systeem niet alleen persoonsgegevens, maar ook de aankoop- en contactgeschiedenis op te slaan, kun je elke klant aanbiedingen doen die voor hem op dat moment interessant zijn. Zo verhoog je de kans op herhaalaankopen (retentie) en versterk je de relatie. Want een echt gepersonaliseerd aanbod zorgt ervoor dat klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Snellere en meer persoonlijke service

Niets is vervelender voor klanten dan meerdere keren hun verhaal moeten doen. Het bekende 'van het kastje van naar muur' gevoel wil je natuurlijk zo veel mogelijk proberen te vermijden en CRM marketing helpt je hierbij. Doordat alle medewerkers toegang hebben tot alle gegevens van een klant, hoeft deze niet telkens opnieuw vanaf meet aan zijn verhaal te doen en kun je snellere en meer persoonlijke service leveren. Dit draagt bij aan de waardering voor jouw organisatie en bovenal: een goed gevoel.

Een positievere klantervaring en dus loyaliteit

Met CRM marketing bouw je aan de gehele klantervaring en draag je zo bij aan de loyaliteit van je klantenkring. Door de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social CRM combineer je gegevens van alle verschillende platformen en verzamel je voldoende gegevens om op elk moment relevante aanbiedingen te publiceren, betere service te bieden en helder verwachtingsmanagement te doen.

CRM marketing voor jou

Hoewel Customer Relationship Management marketing zich in essentie natuurlijk richt op de klant, heeft het uitvoeren van een CRM strategie in een passend CRM systeem ook vele voordelen voor jou en jouw onderneming. Niet alleen bespaar je op kosten door efficiency te verhogen, geeft CRM je onderneming een gezicht, wordt cross- en upselling eenvoudig en het bieden van goede service een stuk eenvoudiger. Boven alles helpt CRM marketing je bouwen aan duurzame relaties met klanten.

Deze duurzame relaties zijn essentieel om te groeien. Niet voor niets wordt een nieuwe klant vaak zilver, maar een behouden klant goud genoemd. 5% klantbehoud levert volgens cijfers al snel een verhoging van de winst tussen de 25 en 95%.

Vind jouw CRM marketing software

Vind het systeem waarmee jij de winstgevendheid van je organisatie vergroot door middel van klantbehoud en kosten besparing. Vergelijk alle CRM software en sluit een gratis proefabonnement af.

Gerelateerde artikelen

19 april 2018

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

Crm systeem

CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

24 oktober 2018

7 kansen die ondernemers missen om tijd te besparen

Boekhouden Factureren Urenregistratie Crm systeem

Ondernemers zijn veel tijd kwijt aan zaken die effectiever kunnen. Factureren, debiteuren beheren, de BTW-aangifte en acquisitie doen; het zijn allemaal noodzakelijke, belangrijke maar ook nodeloos tijdrovende taken.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products