CRM marketing voordelen

De voordelen van CRM marketing

Marketing en communicatie uitingen verzenden zonder precies te weten aan wie is niet meer van deze tijd. CRM marketing is de toekomst en biedt je alle mogelijkheden om op het juiste moment de juiste boodschap af te leveren bij de juiste doelgroep. Zet jouw CRM systeem ook in voor doelgerichte marketing en mis geen enkele kans. Lees meer over de voordelen van CRM systemen in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van een CRM systeem?

Al eerder stipten we aan wat een CRM systeem voor jouw onderneming kan betekenen. Maar uiteindelijk implementeer je een relatiebeheer systeem altijd met één reden: de klant. Deze staat namelijk altijd centraal waar het gaat om Customer Relationship Management. Hieronder zetten we daarom de voordelen van CRM marketing, gezien vanuit de klant voor je uiteen.

Een CRM systeem brengt vele voordelen met zich mee. Het uitvoeren van marketing wordt dankzij je CRM software stukken makkelijker. Hetzelfde geldt voor het acquiseren. Onderstaand hebben wij diverse voordelen opgesomt die een CRM systeem met zich mee brengt. Deze voordelen gaan in op het gebruik van een CRM systeem voor je marketing en acquisitie.

Gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen

Goede CRM marketing resulteert in gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen voor elke klant. Door in een CRM systeem niet alleen persoonsgegevens, maar ook de aankoop- en contactgeschiedenis op te slaan, kun je elke klant aanbiedingen doen die voor hem op dat moment interessant zijn. Zo verhoog je de kans op herhaalaankopen (retentie) en versterk je de relatie. Want een echt gepersonaliseerd aanbod zorgt ervoor dat klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Snellere en meer persoonlijke service

Niets is vervelender voor klanten dan meerdere keren hun verhaal moeten doen. Het bekende 'van het kastje van naar muur' gevoel wil je natuurlijk zo veel mogelijk proberen te vermijden en CRM marketing helpt je hierbij. Doordat alle medewerkers toegang hebben tot alle gegevens van een klant, hoeft deze niet telkens opnieuw vanaf meet aan zijn verhaal te doen en kun je snellere en meer persoonlijke service leveren. Dit draagt bij aan de waardering voor jouw organisatie en bovenal: een goed gevoel.

Een positievere klantervaring en dus loyaliteit

Met CRM marketing bouw je aan de gehele klantervaring en draag je zo bij aan de loyaliteit van je klantenkring. Door de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social CRM combineer je gegevens van alle verschillende platformen en verzamel je voldoende gegevens om op elk moment relevante aanbiedingen te publiceren, betere service te bieden en helder verwachtingsmanagement te doen.

CRM marketing voor jou

Hoewel Customer Relationship Management marketing zich in essentie natuurlijk richt op de klant, heeft het uitvoeren van een CRM strategie in een passend CRM systeem ook vele voordelen voor jou en jouw onderneming. Niet alleen bespaar je op kosten door efficiency te verhogen, geeft CRM je onderneming een gezicht, wordt cross- en upselling eenvoudig en het bieden van goede service een stuk eenvoudiger. Boven alles helpt CRM marketing je bouwen aan duurzame relaties met klanten.

Deze duurzame relaties zijn essentieel om te groeien. Niet voor niets wordt een nieuwe klant vaak zilver, maar een behouden klant goud genoemd. 5% klantbehoud levert volgens cijfers al snel een verhoging van de winst tussen de 25 en 95%.

Vind jouw CRM marketing software

Vind het systeem waarmee jij de winstgevendheid van je organisatie vergroot door middel van klantbehoud en kosten besparing. Vergelijk alle CRM software en sluit een gratis proefabonnement af.

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products