1. Blog
  2. De 5 belangrijkste functionaliteiten in mobiele CRM apps
  1. Blog
  2. De 5 belangrijkste functionaliteiten in mobiele CRM apps

De 5 belangrijkste functionaliteiten in mobiele CRM apps

Apps 23 december 2015 Leestijd 5 minuten

Customer Relationship Management (CRM) tools zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De CRM markt is gegroeid tot 32 miljard euro in 2014. En de bring your own device (BYOD) trend is een van de belangrijkste trends. Steeds meer bedrijven zoeken naar mobiele oplossingen. Vertegenwoordigers en thuiswerkers verlangen meer en meer flexibiliteit van hun werkgever. Uit onderzoek blijkt dat de efficiëntie van verkoopteams met 15% stijgt bij mobiele toegankelijkheid van de CRM data. Als modern bedrijf zul je je dus moeten aanpassen. Maar waar moet je opletten bij het implementeren van mobiele CRM applicaties? Hieronder 5 must havefeatures voor een mobiele CRM applicatie.

1. Enterprise Level Beveiliging

Jouw CRM systeem bevat natuurlijk bedrijfsgevoelige informatie. Je wilt niet dat elke amateur hacker door middel van een simpele mobiele hack jouw data doorverkoopt aan de concurrent. Vergeet niet dat de meeste business gebruikers security onderschatten en dat het wel degelijk loont om te investeren in de beveiliging van de mobiele CRM applicatie.

2. Device onafhankelijk

Stel je hebt zojuist een dure CRM applicatie aangeschaft en bij de implementatie van de app kom je erachter dat de app vastloopt op HTC android telefoons bij te zware bewerkingen. En laat nou net het halve salesteam van 30 man een HTC android telefoon hebben. Balen! Je zou echter niet de eerste admin zijn die dit overkomt. Te vaak worden applicaties niet goed getest op de verschillende devices binnen de organisatie. Elke software leverancier zegt natuurlijk dat de applicatie device onafhankelijk is, echter was er geen rekening gehouden met de oude versie van android op de HTC's met 500-900 resolutie. Dit wil je voorkomen. Test daarom elk scenario goed door bij de aanschaf van mobiele CRM software.

3. Gestripte feature set

Natuurlijk heb je de duurste MacBook nodige om je werk goed te doen. Natuurlijk heb ik een molenmes van 150 euro nodig om mijn biefstuk te snijden. En ja, ik kan alleen films kijken op heb een full HD, plasma, 3D tv van 120 inch. Niet alleen op de consumentenmarkt proberen leveranciers je wijs te maken dat je het nieuwste en duurste nodig absoluut nodig hebt. Ook in de business software markt wordt je verleid om het beste en het duurste te kopen. Uit onderzoek blijkt echter dat 90% van bedrijven niet alle functionaliteiten gebruikt uit hun CRM software. Weggegooid geld dus. Al die mooie CRM functionaliteiten bleken toch iets minder waarde toe te voegen dan de gladde - maar betrouwbare - verkoper had belooft. Wees kritisch op welke mobiele CRM functionaliteit je echt nodig hebt. Praat met je salesmensen. Updaten ze bijvoorbeeld contacten en leads wanneer ze thuiskomen van een afspraak. Zorg dat ze dat vanaf hun tablet kunnen. Hebben ze sales pipeline meetings via Skype? Zorg dat ze de funnel ook op hun mobiel kunnen bekijken. Sturen ze mails vanaf hun telefoon? Zorg dan dat ze ook deze mails gemakkelijk kunnen loggen. Je snapt het, praat met je salesmensen en kom achter hoe ze de applicaties gebruiken.

4. Data aggregatie

Een mobiele CRM oplossing biedt veel flexibiliteit aan het salesteam. Heel fijn, heel mooi. Minder mooi wanneer je mensen bestanden vergeten te uploaden van hun mobiel naar het CRM of wanneer de CRM applicatie alle bestanden lokaal opslaat. Het is een voor de hand liggend probleem. Echter is het relevant probleem wanneer mensen mobiel gaan werken. Test daarom goed hoe de applicatie omgaat met nieuwe data, dat wordt verwerkt vanaf het mobiel device. Je wilt niet dat data lokaal achter blijft.

5. Real Time Analytics

Wanneer je het over mobiel hebt dan heb je het over real time data. Het is onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Op het moment dat je salesmensen de waarde gaan inzien van het CRM systeem worden ze meer en meer afhankelijk van de data in het systeem. Ze worden CRM data junks. Mooi. En om ervoor te zorgen dat de salesmannen junks blijven, wil je ze voeden met de laatste informatie over accounts, opportunities, contacten en leads. Real Time CRM data gaat ervoor zorgen dat jouw organisatie sneller actie kan ondernemen op contacten en leads. Ga real time en je organisatie raakt verslaafd aan CRM data dat overal, altijd en real time is. Wat wil je nog meer?

Conclusie

Als organisatie ontkom je niet aan mobiele CRM applicaties. Je verhoogt de efficiëntie en slagkracht van je verkoopteam en biedt je werknemers enorm veel flexibiliteit. Maar let op. De weg naar de aanschaf van een geschikte mobiele CRM applicatie kent een aantal valkuilen die je wellicht niet eerder bent tegengekomen bij CRM systemen vergelijken. Wapen jezelf met informatie over welke mobiele telefoon en mobiele software werknemers gebruiken, onderschat het security risico's niet, wees niet te gretig maar kijk kritisch naar hoe de applicatie zal worden gebruikt, sla data niet lokaal op en analyseer de real time mogelijkheden van de CRM app. Veel succes met je zoektocht!

Gerelateerde artikelen

26 september 2018

Uren bijhouden met Excel of met de app?

Urenregistratie Excel Apps

Gebruik je Excel of de app voor je urenregistratie? Uren registreren. Het is onontkoombaar voor veel ZZP’ers, maar niemand doet het voor zijn plezier. Toch is het bijhouden van je gewerkte uren...

11 augustus 2018

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOs​​

Apps Urenregistratie

Dit zijn 5 handige (gratis en goedkope) urenregistratie apps voor Android en iOs. Met behulp van deze apps hou je eenvoudig je uren bij en krijg je inzicht in de efficiëntie van je bedrijf.

4 februari 2017

Is het mogelijk je CRM bij te houden via een app?

Apps Crm

Ieder bedrijf wil zo goed mogelijk de relaties met zijn klanten in stand houden. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig met een CRM app.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products