CRM met VoIP koppeling

Wat is het nut van een CRM pakket met VoIP koppeling?

Een CRM pakket kiezen is geen eenvoudige taak, het is een investering die kostbaar is maar ook voor enorm veel return zorgt. Er zijn diverse soorten pakketten waar u uit kunt kiezen en als u niet precies weet wat u zoekt kan dat een lastige opgave zijn. In het geval van CRM software met VoIP koppeling bent u al wat gerichter aan het werk, dat heeft zo zijn voordelen.

De klant in beeld

Een CRM pakket heeft als doel de klant volledig in beeld te brengen. Alle informatie die ter ondersteuning van het registreren en opvragen van klanten van belang kan zijn om de klant beter van dienst te kunnen zijn. CRM pakketten sluiten aan op de zakelijke strategie, althans, dat is de bedoeling. Een Customer Relationship Management pakket moet ervoor zorgen dat de relatie tussen bedrijf en klant dusdanig wordt verbeterd dat het leidt tot meer winst. En door klantrelaties te automatiseren kan dit proces worden verbeterd, bijgehouden en in de praktijk worden toegepast.

VoIP koppeling in CRM pakket

VoIP software in combinatie met een online CRM biedt ongekende mogelijkheden, het is dan ook niet voor niets een van de meest gebruikte toepassingen binnen een CRM pakket. Alle contactinformatie kan op een centrale plek worden bijgehouden en bijgewerkt. Informatie als e-mail, adresgegevens, openstaande offertes en facturen – maar ook het telefonische contact met uw personeel en de klant kunnen centraal en zeer efficiënt worden bijgehouden en geoptimaliseerd.

Direct de juiste klantinformatie

Bij inkomende gesprekken kan het telefoonnummer automatisch worden herkend, zo heeft uw personeel direct de juiste informatie voor zijn of haar neus om de klant adequaat te helpen. Zo is er direct beschikbaar wat er in een vorig gesprek is behandeld, of er nog openstaande facturen zijn en met wie er wordt gesproken. Dat bespaart een hoop tijd, maar zorgt ook voor een hele prettige ervaring voor de klant. Er is geen informatie-quiz en geen frictie om direct het verhaal te kunnen doen dat de klant kwijt wil.

Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als online redacteur degene die de content van de websites creëert en waarborgt en in zijn blogs je wegwijs maakt in de materie van allerhande software. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Products