beste webshop software kiezen

Kies de beste webshop software

Er komen steeds meer webshops bij in Nederland. Niet verwonderlijk, want de drempel om een webwinkel te beginnen wordt steeds lager. Maar hoe word je de beste webshop? Hoe zorg je ervoor dat jouw webwinkel zich onderscheidt van de concurrentie? Het antwoord: begin met de juiste basis. Passende webshop software staat aan het begin van jouw online succes. Lees hoe je de software kiest waarmee jij de beste webshop wordt.

Hoe kies je de beste webshop software?

De keuze voor webwinkel software is één van de belangrijkste, maar ook moeilijkste beslissingen die je maakt als je een webshop begint. Het aanbod van software is enorm en de pakketten verschillen op een groot aantal punten. We zetten de belangrijkste voor je onder elkaar:

Houd rekening met de omvang van je webshop

De vele aanbieders van webshop software bieden verschillende abonnementen aan. Deze abonnementen verschillen niet alleen in prijs, maar ook in omvang. Houd bij het selecteren van de software dus rekening met de onderstaande punten.

Aantal gebruikers

Met hoeveel gebruikers wil je kunnen werken in je webshop? Doe je alles zelf, dan heb je aan één gebruikersaccount genoeg. Wil je met meer mensen werken, dan is het belangrijk om voor een abonnement te kiezen dat dit ondersteunt.

Aantal producten

Hoeveel producten ga je verkopen? De meeste aanbieders van webshop software stellen een maximaal aantal artikelen per abonnementsvorm vast. Maar ook zijn er webshop software licenties waarin je onbeperkt producten kunt toevoegen. Bepaal van tevoren wat jij nodig hebt, zodat je geen ruimte tekort komt of betaalt voor mogelijkheden waar je geen gebruik van maakt.

Maximaal dataverkeer

Dataverkeer is het aantal bestanden dat per maand wordt opgevraagd in jouw webshop. Een belangrijk keuzemoment, want een te kleine hoeveelheid dataverkeer in je abonnement kan zorgen voor extra kosten achteraf of zelfs (tijdelijke) sluiting van je webshop.

Je kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel dataverkeer je nodig hebt met de volgende formule:

Dataverkeer = Formaat van een gemiddelde pagina * Het aantal pagina?s dat een bezoeker bekijkt * Het aantal bezoekers per maand.

Stel dat dit 75Kb * 5 pagina?s * 1.000 bezoekers is, dan heb je dus 375.000Kb (375Mb) dataverkeer per maand nodig.

Heb je nog geen pagina?s gemaakt? Probeer dan een inschatting te maken. Een website met veel grafische elementen is een stuk zwaarder dan een website met minder afbeeldingen en video?s. Toch heb je voor een ?zware? website met weinig bezoekers geen groot data abonnement nodig.

Kies de beste webshop service

Wat de beste webshop service is, hangt onder andere af van het type product dat je verkoopt. Bied je iets aan waar een consument voor aankoop al veel vragen over kan hebben? Dan zijn snelle contactmogelijkheden essentieel. Verkoop je een duur product? Dan kan het handig zijn om verschillende betaalmethoden aan te bieden.

Betalingsmogelijkheden

Webshop betalingen kunnen worden gedaan via iDeal, PayPal of een Payment Service Provider. Ook biedt een aantal webshop software uitgevers de mogelijkheid tot betalen op rekening, overboeking of betalen bij afhalen.

Contactmogelijkheden

Een goede webshop is bereikbaar. Heb je ambitie om de beste webshop te worden? Denk dan goed na over de contactmogelijkheden die je jouw klanten wilt bieden. Is e-mail en telefonisch verkeer genoeg? Of kies je ervoor om een chat op te nemen in jouw webshop? In elk webshop pakket zijn de mogelijkheden anders en dus is het belangrijk om hier goed naar te kijken voordat je software kiest.

Reviews

Laat zien dat je de beste webshop bent door klanten reviews te laten schrijven over jouw winkel. In verschillende webshop software pakketten is dit mogelijk. En ook zijn er opties voor het plaatsen van reviews bij producten en het koppelen van je webshop aan een beoordelingssite zoals Trustpilot, FeedbackCompany en Trusted Shops.

Denk na over de toekomst

De beste webshop word je alleen met een duidelijk beeld van de toekomst. Kies altijd voor webshop software die je de ruimte biedt om je ambities waar te maken. Waar moet je op letten?

Meerdere webwinkels (Multishop)

Een aantal webshop software pakketten biedt je de mogelijkheid om meerdere winkels binnen één beheeromgeving op te zetten: een multishop. Wil je in de toekomst meer webshops openen? Kijk dan altijd naar de uitbreidingsmogelijkheden.

Buitenland mogelijkheden

Wil je uitbreiden naar het buitenland? Let bij het kiezen van de beste webshop software voor jouw winkel dan op de ondersteunde valuta en talen.

Hebben we dan alle selectiecriteria gehad? Nee, maar we beperkten ons tot de meest in het oog springende punten. Om de beste webshop te worden zijn ook de juiste look en feel, zoekmachine optimalisatie, beveiliging en administratie en koppelingen essentieel.

De beste webshop software

In het overzicht van webshop software vind je de software die door andere gebruikers als beste is aangemerkt. Vergelijk de pakketten en vind zo de webshop software waarmee jij de beste webshop wordt.

Populaire software

Rating:
Reviews: 201
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Pauline - Online marketeer
Geschreven door:
Pauline van Putten
Online marketeer

Pauline is een enthousiaste en gedreven content marketeer met vlotte pen. Ze blogt over alle ins en outs van bedrijfssoftware en voorziet je van handige tips. Daarnaast studeert zij de master computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet een marketing commissie bij een regionale radio- en televisiezender. In haar vrije tijd houdt ze van sporten, kokkerellen en festivals afstruinen.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Facturen maken: er is tijd te winnen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP’er niet aan: de...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products