1. Blog
 2. De beste urenregistratie app kiezen in vijf stappen!
 1. Blog
 2. De beste urenregistratie app kiezen in vijf stappen!

De beste urenregistratie app kiezen in vijf stappen!

Urenregistratie 29 mei 2017 Leestijd 5 minuten

Als ondernemer werk je tegenwoordig steeds meer flexibel en ben je steeds meer onderweg. Het tijd en plaatsonafhankelijk werken doet steeds meer zijn intrede op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit heeft zijn weerslag op heel veel andere zaken, waaronder het registreren van de gewerkte uren. Omdat je steeds vaker buiten kantoor bent en je toch snel je uren wilt registreren kun je dit tegenwoordig heel handig doen met een urenregistratie app. De meeste aanbieders van urenregistratie software hebben een mobiele app ontwikkeld. Er is dus veel keuze. Maar hoe vind je nou de beste urenregistratie app? Volg dit stappenplan en vind de urenregistratie app die bij je past.

Stap 1: Oriënteren: Op welke manieren kun je uren registreren met een app?

Er zijn twee soorten apps waarmee je jouw uren kunt bijhouden. Aan de ene kant heb je de ‘losse’ apps waarvoor je éénmalig een bedrag betaalt. En met ‘los’ bedoel ik dat ze (vaak) niet te koppelen zijn met andere software. Aan de andere kant heb je urenregistratie apps die een onderdeel zijn van een aanbieder van software. Deze apps zijn dus makkelijk te koppelen met bijvoorbeeld de boekhoudsoftware van de softwareleverancier. De app is gratis, maar is een onderdeel van het abonnement waar je maandelijks voor betaalt. In dit artikel behandel ik deze apps.

Stap 2: Verdiepen: Wat kan een urenregistratie app allemaal?

Een urenregistratie app heeft dezelfde functies als urenregistratie software. Een groot voordeel ten opzichte van de losse apps, is dat ze vaak zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien synchroniseren de smartphone apps naadloos met de webapp, wat als voordeel heeft dat je al je informatie over je project (niet alleen de uren) altijd bij je draagt.

Uren registreren met een timer

Om het exacte aantal uren te registeren bieden verschillende app timers aan. Dit zijn een soort stopwatches waarmee je makkelijk je werktijden kunt bijhouden. Het werkt heel simpel: wanneer je aan het werk gaat, zet je de timer aan. Wanneer je pauze hebt, of wanneer je bent bezig met andere werkzaamheden, zet je de timer uit en daarna weer aan. Als je vervolgens klaar bent, stop je de timer. Zo registreer je het exacte aantal uren dat je hebt gewerkt.

Projecten managen met een urenregistratie app

Verder kun je met de urenregistratie app projecten aanmaken. Met deze functie krijg je inzicht in projectmanagement. Je kunt je projecten immers niet goed managen zonder te weten wat de begroting is, wie er aan werkt en wat de gestelde deadlines zijn. Een goede projectbegroting maak je op basis van de urenregistratie vanuit het verleden. Met deze cijfers weet je immers hoeveel tijd er aan een onderdeel van een project is besteed. Ideaal wanneer je als manager meerdere projecten hebt lopen en veel heen en weer reist.

Ritten registreren

Het is met sommige urenregistratie apps ook mogelijk om een rittenadministratie bij te houden. Deze functie is vooral handig wanneer je regelmatig privékilometers maakt met een bedrijfswagen. Met de rittenregistratiefunctie houd je een nauwkeurige rittenadministratie bij omdat je met je smartphone meteen de kilometerstanden kunt invoeren. Hiermee voorkom je nare boetes of naheffingen van de Belastingdienst.

Altijd en overal uren registreren met de beste urenregistratie app

Stap 3: Financieren: Wat kost een urenregistratie app?

Zoals gezegd is een urenregistratie app een onderdeel van urenregistratie software. Deze kosten lopen erg uiteen. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer functies de app heeft, hoe meer je er voor betaalt.

Urenregistratie app als onderdeel van urenregistratie software.
Voor een paar euro in de maand kun je gebruikmaken van betaalde urenregistratie software. Hoe meer functies, hoe hoger de prijs

Geïntegreerde urenregistratie app.
Daarnaast heb je de apps die onderdeel zijn van software die geïntegreerd is in boekhoud- of CRM software. Deze apps zijn wel duurder, maar je kunt er meer mee, omdat de app is gekoppeld aan andere software

Stap 4: Afweging maken: De voordelen van een urenregistratie app

 • Altijd en overal uren registreren. Met de urenregistratie app is het mogelijk om onderweg of op locatie uren te registreren wanneer ze gemaakt worden. De kans dat je ze dan vergeet wordt hiermee kleiner
 • Eenvoudig uren bijhouden met een timer. Met de uren app kun je gebruikmaken van een timer. Je hoeft dus niet meer zelf op je horloge te kijken, maar zet simpelweg de timer aan of uit. Zo kun je je uren tot in detail bijhouden
 • Geeft inzicht in efficiëntie. Doordat de uren in detail bijgehouden worden krijg je een goed overzicht van je onderneming. Met deze informatie kun je een goede planning maken, maar krijg je ook een goed beeld van de werkzaamheden van je medewerkers
 • Extra: rittenregistratie: Met de meeste urenregistratie app is het ook mogelijk om je rittenadministratie precies bij te houden. Je voorkomt hiermee dat je te veel privékilometers rijdt en hierover een boete of naheffing ontvangt
 • Laagdrempelig: Het gebruik van urenregistratie met een app is heel laagdrempelig. Je kunt direct bij je urenadministratie en hoeft dus niet eerst je computer op te starten

Stap 5: Beslissen: Hoe kies ik het beste urenregistratie programma?

Hoe uitgebreider de app is, hoe nauwkeurig je de uren kunt bijhouden en hoe meer inzicht je krijgt. Maar ook hoe duurder de app wordt. Deze afweging moet je als ondernemer zelf maken. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

 • Wil jij je uren zo nauwkeurig mogelijk bijhouden? Kies dan voor een urenregistratie app met een timer
 • Rijd je regelmatig in de auto van de baas? Kies dan voor een urenregistratie app waarmee je ook de rittenregistratie kunt bijhouden
 • Heb je meerdere projecten te managen en ben je veel heen en weer aan het reizen? Dan is een urenregistratie app met projectmanagement uiterst geschikt.

De beste urenregistratie app kiezen

De functies, de kosten en de verschillende voordelen neem je allemaal mee in je keuze voor het beste urenregistratie programma. Deze lopen erg uiteen waardoor de keuze lastig kan zijn. Appwiki helpt jou daarom de keuze makkelijker te maken. Wanneer je dit stappenplan volgt, is het kiezen van de beste urenregistratie app in ieder geval een stuk gemakkelijker.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

29 mei 2017

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Urenregistratie

Waarom doe jij je urenregistratie nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt? We zetten vijf handige urenregistratie apps op een rij.

7 januari 2019

In één minuut je uren registreren?

Urenregistratie tijd besparen

Ja in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht. Dit kun je doen door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer.

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products