Belang passend CRM

Waarom CRM software van belang is

De juiste CRM software helpt je om klanten voor je te winnen en aan je te binden. CRM is dus essentieel. Niet alleen voor grote, maar ook voor kleine ondernemingen. Hoewel voor deze laatste vaak wordt gesteld dat CRM systemen niet nodig zijn, is deze dat juist wel. Ga maar eens na: een kleinere klantenkring betekent dat klanten per saldo nog veel belangrijker zijn. Loyaliteit is essentieel voor een vast klantenbestand. En voer je je CRM strategie uit in software die bij je past? Dan is customer relationship management geen belastende taak, maar biedt het juist uitkomsten en kansen.

Aanbod van CRM systemen

Het CRM systeem vinden dat het beste bij jouw onderneming past is niet eenvoudig. Het softwareaanbod is enorm en elk pakket heeft specifieke voor- en nadelen. Waar het ene pakket is ingericht op een commerciële, verkopende organisatie, gaat het andere uit van dienstverlening. Sommige CRM uitgevers richten zich op kleine organisaties, andere bieden oplossingen voor grote ondernemingen.

Daarbij kun je kiezen voor een CRM systeem dat je lokaal installeert of een online toepassing die je overal kunt gebruiken. Heb je voldoende technische kennis om open-source CRM software te gebruiken of sluit je liever een abonnement af met ondersteuning en service? En natuurlijk kun je ook een eenmalig bedrag betalen voor jouw CRM systeem. Het aanbod is enorm en dat maakt de keuze moeilijk. Toch is het selecteren van passende software essentieel voor het slagen van je CRM implementatie. Hieronder leggen we je uit waarom.

Meer omzet met een passend CRM systeem

Doordat een CRM systeem sales, cross- en upsell kansen bloot legt, helpt het systeem je meer omzet te genereren. Daarbij zullen loyale, tevreden klanten meer uitgeven. Stroomlijn marketing- en verkoopprocessen en verhoog je efficiency met je CRM systeem. Zo zorgt relatiebeheer er dus indirect voor dat je meer gaat verdienen.

Betere en efficiëntere service

Hoe kun je persoonlijke aandacht aan je klanten besteden als je niet weet wie zij zijn? Dat kan niet. Een CRM systeem leert jou je klanten kennen en zorgt er zo voor dat service persoonlijker en beter kan. Telefonische vragen kunnen sneller en gerichter worden beantwoord en op deze manier gaat het service level van je organisatie direct omhoog. En niet alleen je klanten profiteren van een goed CRM systeem. Ervaringen en meningen kunnen worden vastgelegd en worden gebruikt om ook potentiële klanten te benaderen ('cold calls'). Bekijk het aanbod van CRM software waarbij je contactmomenten kan vastleggen.

Een passend CRM systeem integreert met je werkzaamheden

De ervaring leert dat werknemers veel weerstand kunnen bieden tijdens het implementeren van een CRM systeem. Zij hebben het idee dat ze een taak extra krijgen en hebben hier niet altijd zin in. Toch hoeft dit helemaal geen drempel te zijn. Een CRM systeem integreert met je werkwijze en levert juist meer tijd op. Doordat processen efficiënter kunnen worden ingericht, gegevens centraal beschikbaar zijn en nooit dubbel ingevoerd hoeven worden helpt CRM software juist bij het ontzorgen van werknemers.

Samenwerking wordt gestimuleerd

Hoewel sommigen het idee hebben dat digitalisering van ondernemingen ervoor zorgt dat 'het menselijke aspect' verdwijnt, bewijst CRM software het tegenovergestelde. Het systeem brengt afdelingen samen en stimuleert samenwerking. Doordat samen gewerkt wordt aan één doel, tevreden klanten, wordt het teamgevoel versterkt. Afdelingen als marketing, sales en klantenservice werken met dezelfde gegevens en zullen beter en duidelijker met elkaar kunnen communiceren.

Vind het CRM systeem dat bij jouw onderneming past

We mogen concluderen dat een passend CRM systeem essentieel is voor elke onderneming, klein of groot. Maar hoe vind je de CRM toepassing die het beste bij jouw onderneming past? Vergelijk alle CRM software op prijs, functies en reviews.

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Redactie Appwiki Webredactie Appwiki
Geschreven door:
Redactie Appwiki
Webredactie Appwiki

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products