Wat is een verdienmodel?

Een verdienmodel is een model waarin je uiteenzet hoe je met je onderneming omzet genereerd. Het meest simpele verdienmodel is dat van een winkel, deze ontvangt inkomsten op het moment dat een klant een artikel koopt.

Het verdienmodel wordt vaak verward met een businessmodel, maar is juist een onderdeel van een businessmodel. Als ondernemer zijn er verschillende verdienmodellen te hanteren.

Verschillende modellen

In het verdienmodel maak je duidelijk waar jouw inkomsten vandaan komen. Niet alleen op dit moment, maar ook in de toekomst. In een verdienmodel wordt uiteengezet hoe je dat gaat bereiken. Belangrijke elementen van het verdienmodel zijn het aantal klanten dat je nodig denkt te hebben, hoeveel omzet je nodig hebt om winst te maken, maar ook op welke manier je geld gaat verdienen. Hiervoor zijn verschillende modellen voorhanden.

De bekendste en meest voorkomende manier om geld te verdienen is goederenverkoop. Bij dit verdienmodel is het hebben van een winkel of webshop nodig, maar het zou ook op de markt kunnen. Een ander verdienmodel is het verkopen van een dienst. Dit kan bijvoorbeeld een innovatieve dienst zijn, die door veel mensen wordt gebruikt. Hierdoor ben je zeker van een bepaald inkomen dat het werk moet opleveren. Door de huidige crisis zijn er nieuwe verdienmodellen ontwikkeld voor bepaalde markten om deze weer op gang te brengen.

Vergelijk verschillende urenregistratiesystemen en vind de software dat bij jou past!

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 978
Urenregistratie
Products