Wat is een verdienmodel?

Een verdienmodel is een model waarin je uiteenzet hoe je met je onderneming omzet genereerd. Het meest simpele verdienmodel is dat van een winkel, deze ontvangt inkomsten op het moment dat een klant een artikel koopt.

Het verdienmodel wordt vaak verward met een businessmodel, maar is juist een onderdeel van een businessmodel. Als ondernemer zijn er verschillende verdienmodellen te hanteren.

Verschillende modellen

In het verdienmodel maak je duidelijk waar jouw inkomsten vandaan komen. Niet alleen op dit moment, maar ook in de toekomst. In een verdienmodel wordt uiteengezet hoe je dat gaat bereiken. Belangrijke elementen van het verdienmodel zijn het aantal klanten dat je nodig denkt te hebben, hoeveel omzet je nodig hebt om winst te maken, maar ook op welke manier je geld gaat verdienen. Hiervoor zijn verschillende modellen voorhanden.

De bekendste en meest voorkomende manier om geld te verdienen is goederenverkoop. Bij dit verdienmodel is het hebben van een winkel of webshop nodig, maar het zou ook op de markt kunnen. Een ander verdienmodel is het verkopen van een dienst. Dit kan bijvoorbeeld een innovatieve dienst zijn, die door veel mensen wordt gebruikt. Hierdoor ben je zeker van een bepaald inkomen dat het werk moet opleveren. Door de huidige crisis zijn er nieuwe verdienmodellen ontwikkeld voor bepaalde markten om deze weer op gang te brengen.

Vergelijk verschillende urenregistratiesystemen en vind de software dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products