Urenverantwoording is het verantwoorden van ieder uur dat gewerkt is en hoe dat uur is besteed. Als er bijvoorbeeld tien uur gefactureerd wordt, moet er verantwoord kunnen worden waaraan die uren precies besteed zijn. Dit betekent dat duidelijk moet zijn aan welk project er gewerkt is, hoeveel uren eraan besteed zijn, wie er aan gewerkt hebben, maar ook welke verschillende taken er zijn uitgevoerd. Zeker als de bestede tijd gefactureerd wordt kan de opdrachtgever vragen om een urenverantwoording. Lees hier alles over het factureren op basis van je urenregistratie.

Waarom een urenverantwoording?

Er wordt steeds vaker flexibel gewerkt. Dit betekent dat niet iedereen meer standaard op kantoor aan het werk is, maar dit bijvoorbeeld thuis of onderweg doet. Om bij te houden waar iedereen werkt en hoeveel ze werken is het belangrijk dit goed bij te houden. Op deze manier is duidelijk hoeveel uren waar aan besteed worden en kan het verlof bijgehouden worden. Daarnaast is het zoals genoemd heel handig bij het factureren. Lees hier alles over urenregistratie: van bijhouden tot factureren.

Hoe ziet een urenverantwoording eruit?

Op een urenregistratie wordt weergegeven op welke datum er gewerkt is, hoeveel uren er besteed zijn per project en wie eraan gewerkt heeft. Ook wordt er een duidelijke omschrijving gegeven van de werkzaamheden. Om het administratief overzichtelijker te maken is het handig om gewerkte uren in te delen in categorieën, zodat het zoeken eenvoudiger kan. Met urenregistratie software is dit proces heel eenvoudig en overzichtelijk om terug te vinden.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products