Wat is een urenverantwoording?

Urenverantwoording is het verantwoorden van ieder uur dat gewerkt is en hoe dat uur is besteed. Als er bijvoorbeeld tien uur gefactureerd wordt, moet er verantwoord kunnen worden waaraan die uren precies besteed zijn. Dit betekent dat duidelijk moet zijn aan welk project er gewerkt is, hoeveel uren eraan besteed zijn, wie er aan gewerkt hebben, maar ook welke verschillende taken er zijn uitgevoerd. Zeker als de bestede tijd gefactureerd wordt kan de opdrachtgever vragen om een urenverantwoording. Lees hier alles over het factureren op basis van je urenregistratie.

Waarom een urenverantwoording?

Er wordt steeds vaker flexibel gewerkt. Dit betekent dat niet iedereen meer standaard op kantoor aan het werk is, maar dit bijvoorbeeld thuis of onderweg doet. Om bij te houden waar iedereen werkt en hoeveel ze werken is het belangrijk dit goed bij te houden. Op deze manier is duidelijk hoeveel uren waar aan besteed worden en kan het verlof bijgehouden worden. Daarnaast is het zoals genoemd heel handig bij het factureren. Lees hier alles over urenregistratie: van bijhouden tot factureren.

Hoe ziet een urenverantwoording eruit?

Op een urenregistratie wordt weergegeven op welke datum er gewerkt is, hoeveel uren er besteed zijn per project en wie eraan gewerkt heeft. Ook wordt er een duidelijke omschrijving gegeven van de werkzaamheden. Om het administratief overzichtelijker te maken is het handig om gewerkte uren in te delen in categorie├źn, zodat het zoeken eenvoudiger kan. Met urenregistratie software is dit proces heel eenvoudig en overzichtelijk om terug te vinden.

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 624
Urenregistratie
Products