Wat is urenverantwoording?

Urenverantwoording is het verantwoorden van ieder uur dat gewerkt is en hoe dat uur is besteed. Als je bijvoorbeeld tien uur factureert, moet je verantwoorden waar deze uren aan besteed zijn.

Dit betekent dat duidelijk moet zijn aan welk project er gewerkt is, hoeveel uren eraan besteed zijn, wie er aan gewerkt hebben, maar ook welke verschillende taken er zijn uitgevoerd. Zeker als je de bestede tijd factureert kan de opdrachtgever vragen om een urenverantwoording.

Lees hier alles over het factureren op basis van je urenregistratie.

Waarom een urenverantwoording?

Flexibel werken is een trend. Dit betekent dat niet iedereen meer standaard op kantoor aan het werk is, maar dit bijvoorbeeld thuis of onderweg doet. Om inzicht te krijgen in hoeveel je werknemers werken en waar zij dit doen. Is het belangrijk dit goed bij te houden.

Op deze manier krijg je overzicht over het aantal uren dat een project heeft gekost. Bovendien kun je eenvoudig de verlof uren bijhouden. Deze gegevens kun je vervolgens eenvoudig gebruiken voor het opmaken van een factuur. Lees hier alles over urenregistratie: van bijhouden tot factureren.

Nooit meer uren vergeten en meer slimme tips

Door elke dag je uren te noteren, creëer je inzicht. Inzicht in je personeel en in (lopende) projecten. Dit levert rust op. Wij hebben nog 7 slimme tips die jou meer rust en inzicht geven. Bekijk hieronder onze 7 slimme tips.

Gratis tips voor meer rust in de kop!

Waarmee je uren verantwoorden?

Een urenverantwoording kun je op twee manieren bijhouden: in Excel of met online software. 

Online urenregistratie software kent veel voordelen. Daarom bevelen wij de onderstaande pakketten aan:

1. Yoobi

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

Online urenregistratie
Slimme software
Praktische koppelingen

Prijs: maandelijks €3,89
Proefperiode: 41 dagen
Reviews: 8.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. YVI Ruby

YVI Application Family levert met YVI Ruby dé complete projectmanagement software voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Overzicht & controle op je projecten, uren en facturen dankzij een projectstructuur op maat. De integratiemogelijkheden maken dat YVI Ruby naadloos aansluit bij jouw andere tools. Het complete pakket vanaf €23 per maand.

Complete software
24/7 support
Web én app

Prijs: vanaf €23,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster helpt u eenvoudig uw personeelsplanning geheel online af te handelen. Het maken van een rooster wordt zeer eenvoudig doordat in één oogopslag duidelijk is wie u het best op welke dienst kunt inzetten. Zijn alle diensten eenmaal ingeroosterd, dan deelt u het rooster met twee klikken met al uw personeelsleden.

Personeelsplanning
Urenregistratie
API met veel partners

Prijs: vanaf €3,00
Proefperiode:
Reviews: 7.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Urenverantwoording software vergelijken?

Hoe ziet een urenverantwoording eruit?

Op een urenregistratie is weergegeven op welke datum er gewerkt is, hoeveel uren er besteed zijn per project en wie eraan gewerkt heeft. Ook staat er een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden. Om het administratief overzichtelijker te maken is het handig om gewerkte uren in te delen in categorieën, zodat het zoeken eenvoudiger kan. Met urenregistratie software is urenregistratie heel eenvoudig en overzichtelijk.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products