Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is het bijhouden van het urenoverzicht. Het kan worden toegepast voor verschillende doeleinden: urencriterium aantonen bij de belastingdienst, aantonen aan de klant hoeveel uren er zijn gemaakt en voor het bijhouden van de facturering. Lees hier alles over het aanmaken van een factuur na je urenregistratie.

Het bijhouden van je gewerkte uren is belangrijk, omdat je zonder bewijs in de vorm van een overzicht niet in aanmerking kunt komen voor belastingvoordelen na het behalen van het urencriterium die de Belastingdienst hieraan stelt.

Er worden geen harde eisen gesteld aan dit overzicht. De vorm waarin je je uren boekt is dus vooral voor jezelf en je werkwijze belangrijk. Je kunt je urenregistratie bijvoorbeeld in Excel bijhouden of ervoor kiezen om een urenregistratie software pakket aan te schaffen. Deze laatste biedt je vaak verschillende mogelijkheden voor het bijhouden van uren. Een optie is het registreren van uren door het aan- en uitzetten van een timer, als digitale vervanger van in- en uitklokken. Sommige urenregistratie pakketten laten je uren handmatig boeken en in andere systemen kunnen uren direct vanuit een geïntegreerde agenda geregistreerd worden. Welke vorm het best bij jou en jouw onderneming past is een kwestie van uitproberen. Test bijvoorbeeld eens de gratis urenregistratie software die wij voor je op een rij zetten.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products