Wat is een startersaftrek?

Een startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Het is bedoeld om het starten van een onderneming te stimuleren en de kansen op een succesvolle business te vergroten. Starters mogen in de eerste vijf jaar van hun bedrijf in totaal drie keer de startersaftrek toepassen en zo hun zelfstandigenaftrek verhogen.

Je komt in aanmerking voor de startersaftrek als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je komt in aanmerking in het aangiftejaar voor de zelfstandigenaftrek;
  • In de afgelopen vijf jaar was je minimaal 1 jaar geen ondernemer voor de belastingdienst;
  • Je hebt in de afgelopen vijf voorgaande jaren niet meer dan twee maal gebruikgemaakt van de zelfstandigenaftrek;
  • Er was in het kalenderjaar of in een van de vijf voorafgaande jaren geen sprake van een zogenoemde geruisloze terugkeer uit een bv.

Startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid

Als je vanuit een arbeidsongeschiktheid begint met ondernemen, heb je waarschijnlijk recht op subsidie. Je moet hiervoor wel minimaal acht honderd uur per jaar aan jouw bedrijf werken. Ook deze startersaftrek kan maximaal drie jaar worden toegepast. Via de website van de Belastingdienst zijn (digitale) formulieren te vinden waarmee je de startersaftrek kunt aanvragen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products