Rittenregistratie wat is het?

Een rittenregistratie is het registreren van alle ritten die met een bepaalde auto gereden worden, waarbij het aantal kilometers van de ritten belangrijk zijn voor de bijtelling. Een auto van de zaak die ook voor privégebruik wordt gebruikt krijgt te maken met de bijtelling. Als je per jaar minder dan 500 kilometer privé rijdt, dan geldt de bijtelling niet. Het aantal kilometers dat je privé gereden hebt moet je bewijzen aan de belastingdienst. Het is daarom noodzakelijk om een nauwkeurig opgestelde rittenregistratie bij te houden wanneer je een auto hebt ingebracht in een eenmanszaak.

Goede administratie

De Belastingdienst kan de informatie over het gebruik van de auto elk moment opvragen. Het is dus belangrijk dat de administratie op orde is en alleen waarheden bevat. Elke rit die is gemaakt moet kunnen worden verantwoord. De Belastingdienst controleert de juistheid van de rittenregistratie bijvoorbeeld aan de hand van agenda's, garage nota's en routeplanners. Het is dus aan te raden om ook van deze informatie een goede administratie bij te houden.

Wettelijk verplicht bij de rittenadministratie zijn de volgende data: merk en type van de auto, kentekennummer, periode van waarin de auto ter beschikking is. Tevens hebben leveranciers van systemen van rittenregistratie een keurmerk ontwikkeld.

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 978
Urenregistratie
Products