1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een rittenregistratie?

Wat is een rittenregistratie?

Een rittenregistratie is het registreren van alle ritten die met een bepaalde auto gereden worden, waarbij het aantal kilometers van de ritten belangrijk zijn voor de bijtelling. Een auto van de zaak die ook voor privégebruik wordt gebruikt krijgt te maken met de bijtelling. Als je per jaar minder dan 500 kilometer privé rijdt, dan geldt de bijtelling niet. Het aantal kilometers dat je privé gereden hebt moet je bewijzen aan de belastingdienst. Het is daarom noodzakelijk om een nauwkeurig opgestelde rittenregistratie bij te houden wanneer je een auto hebt ingebracht in een eenmanszaak.

Goede administratie

De Belastingdienst kan de informatie over het gebruik van de auto elk moment opvragen. Het is dus belangrijk dat de administratie op orde is en alleen waarheden bevat. Elke rit die is gemaakt moet kunnen worden verantwoord. De Belastingdienst controleert de juistheid van de rittenregistratie bijvoorbeeld aan de hand van agenda's, garage nota's en routeplanners. Het is dus aan te raden om ook van deze informatie een goede administratie bij te houden.

Wettelijk verplicht bij de rittenadministratie zijn de volgende data: merk en type van de auto, kentekennummer, periode van waarin de auto ter beschikking is. Tevens hebben leveranciers van systemen van rittenregistratie een keurmerk ontwikkeld.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products