1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat zijn onregelmatige uren?

Wat zijn onregelmatige uren?

Onregelmatige uren zijn de uren die niet binnen een negen tot vijf mentaliteit vallen. Als ondernemer zal het je vaak gebeuren dat je wisselende uren werkt en onregelmatige werkdagen hebt. Toch wil je graag voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst, om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen. Maar welke uren mag je hiervoor meetellen en welke niet? Met veel onregelmatige uren lijkt het antwoord op deze vraag niet eenvoudig. Lees hier hoe het zit met het urencriterium en urenregistratie.

We leggen het je daarom graag uit. Je mag alle directe- en indirecte uren die je besteedt aan je bedrijf meetellen. Hieronder valt voorbereidingstijd, uitvoering van opdrachten en reistijd, maar bijvoorbeeld ook scholing, administratie en acquisitie. Uren van ziekte mogen niet worden meegeteld, gemiste uren door zwangerschapsverlof mag je wel meenemen in de berekening.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products