Wat zijn directe uren?

Directe uren zijn uren die productief in de werkzaamheden van de onderneming zijn besteed en die worden gefactureerd. Het zijn declarabele uren bij klanten, waarmee omzet wordt behaald.

Voorbeelden

Hieronder vallen de gewerkte uren voor het uitvoeren van de opdracht, maar ook de uren die je moet besteden aan het voorbereiden van een opdracht. Te denken valt aan het inlezen, mallen maken of het doen van de inkoop. Hoewel veel ondernemers dit als indirecte uren zien, mogen ze wel degelijk tot de directe uren worden gerekend. Vanzelfsprekend horen ook de uren die worden besteed aan het uitvoeren van de opdracht tot directe uren. De reistijd voor reizen van en naar de opdrachtgever en voor woon-werkverkeer wordt ook tot de directe uren gerekend.

De directe en indirecte uren die je besteedt aan werkzaamheden voor je onderneming vallen onder het urencriterium. Belangrijk om aan dit urencriterium te voldoen is dat je het aantal uren kunt verantwoorden. Hierbij wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen de directe uren en de indirecte uren. Zowel directe als indirecte uren worden tot declarabele uren gerekend. Wel is het zo dat het percentage indirecte uren in verhouding moet staan tot de directe uren.

Eenvoudig indirecte en directe uren registreren doe je met urenregistratie software. Met onze gratis urenregistratietool checklist wordt het kiezen van de juiste urenregistratie software voor jouw situatie veel gemakkelijker. Download hieronder de checklist en kom er in 7 vragen achter welke tool goed past bij jou.

urenregistratie checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products