1. Begrippen
  2. ERP begrippen
  3. Hoe ERP implementeren?

Hoe ERP implementeren?

Hoe een ERP systeem implementeren?

Het implementeren van een ERP systeem is een flinke klus. Omdat het systeem door vele verschillende afdelingen gebruikt moet worden is het van belang dat er genoeg draagvlak is voor het implementeren van het systeem. Zullen de functionaliteiten moeten aansluiten bij de werkwijze van de afdelingen die ermee moeten werken of zal deze laatste juist moeten worden aangepast aan het gekozen ERP systeem. Natuurlijk is er ook nog het technische gedeelte van de implementatie: het installeren van de software. De ervaring leert echter dat dit vaak eenvoudiger is dan het selecteren van het juiste pakket en het overtuigen van de medewerkers van de vele voordelen van het systeem.

Waarom ERP implementatie vaak fout gaat

Slechts heel zelden gaat ERP implementatie mis omdat de software problemen geeft. Wel komt het vaak voor dat een verkeerd pakket wordt gekozen, medewerkers niet klaar of bereid zijn om te werken met de software of er onvoldoende tijd aan management besteed wordt tijdens de implementatie.

De eerste reden van mislukking van de implementatie van een ERP systeem kun je makkelijk voorkomen, door voldoende aandacht te besteden aan het selecteren van het juiste ERP systeem. Wij helpen je hier graag bij, door je een overzicht van ERP software te geven. Geef je wensen en eisen aan en weet zeker dat je met het juiste programma het implementatieproces in gaat.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products