CRM: wat is het?

CRM (Customer Relationship Management) is een strategie om de band tussen een organisatie en diens klanten en relaties te versterken. Niet het product of het proces, maar de klant staat centraal in deze bedrijfsstrategie. Op deze manier verbeter je als bedrijf de winstgevendheid.

Iedere organisatie doet aan een vorm van relatiebeheer. In CRM staan de klant en diens behoeften en loyaliteit centraal. In een CRM systeem worden gegevens van alle klanten verzameld, zodat deze gebruikt kunnen worden voor het optimaliseren van bedrijfs- en productieprocessen. Meer nog wordt CRM gebruikt om een goede B2C relatie op te bouwen en te onderhouden.

Een CRM systeem is dan ook veel meer dan een software uitbreiding voor je bedrijf. Je CRM systeem moet aansluiten bij je bedrijfsfilosofie en doelstellingen. Het juiste CRM systeem zorgt er na implementatie voor dat klanten beter bediend kunnen worden en de processen binnen je organisatie hierop aangepast kunnen worden.

Een passend CRM systeem kan je organisatie veel voordeel opleveren. Maak dus een weloverwogen keuze door CRM software te vergelijken of specificaties te bekijken in het CRM overzicht.

Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Products